serreslife

Στα καφενεία των Σερρών η μεταπολίτευση δεν τελείωσε. Πρώτο θέμα συζήτησης παραμένουν τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Η κουβέντα διεξάγεται σε ήπιους τόνους και οι πολίτες εκθέτουν τις απόψεις.Διαφωνίες υπάρχουν αλλά οι Έλληνες έμαθαν να συζητούν χωρίς να μαλώνουν. Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το καφενείο του Γιώργου Κόκαλα επι της οδού Αμύντα και Δ. Σπυρίδη. Προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε ποιές συζητήσεις κυριαρχούν αυτές τις ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό κυβέρνησης από την Αριστερά.

Άλλοι προσδοκούν καλύτερες μέρες και άλλοι φοβούνται τα χειρότερα

Ο Φώτης Παπαποστόλου συνταξιούχος του ΙΚΑ δηλώνει στο «Σ.Θ.» ο κόσμος περιμένει να υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης. « Ο κόσμος ελπίζει σε κάτι καλύτερο, επέστρεψε λίγο το χαμόγελο στα χείλη γιατί υπάρχει αυτή η γλυκιά προσμονή ότι κάτι καλύτερο θα έρθει στη πατρίδα μας. Ο κόσμος πιστεύει ότι πιο χαμηλά από αυτό το σημείο στο οποίο είμαστε δεν μπορεί να υπάρξει. Αν και η κυβέρνηση της αριστεράς διαψεύδει τις προσδοκίες μας τελείωσε. Δεν θα έχουμε να περιμένουμε τίποτε πλέον.Θα αποδεχθούμε ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.Ο κόσμος περιμένει να βελτιωθεί η καθημερινότητα του να μπορεί, να μην αγκομαχεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και έχει υποχρεώσεις πολύ περισσότερες. Στην Ευρώπη ο κόσμος ζεί καλύτερα, έχει παιδεία, έχει υγεία.»

 Ρητορεία και επικοινωνία μόνο από την κυβέρνηση

 Ο Γρηγόρης Ταχματζίδης συνταξιούχος του ΙΚΑ έχει άλλη άποψη. « Ετσι όπως βλέπω να κυλούν τα πράγματα δεν βλέπω τίποτε. Εξαντλείται σε ρητορεία και επικοινωνία η νέα κυβέρνηση. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει κάτι η νέα κυβέρνηση. Θα συμβιβαστεί η νέα κυβέρνηση. Μόνο σαματά ξέρει να κάνει» δηλώνει στο «Σ.Θ.». Διατυπώνει με την ευκαιρία ότι η δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη θα πρέπει να μεταφέρει στη νέα πλατεία Εμπορίου( παλιά δημοτική αγορά) το Ηρώο που υπάρχει στο οικόπεδο δίπλα στο Σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών. «Το Ηρώο αυτό είναι στολίδι για τις Σέρρες και θα δώσει αξία στην πλατεία» μας ανέφερε.

 Αν δεν κυβερνήσει ευρωπαϊκά αλίμονο μας

 Την ίδια άποψη έχει και ο συνταξιούχος του ΙΚΑ Κυριάκος Κανάκης. « Ο κόσμος περιμένει βάση των όσων υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση τα πράγματα να βελτιωθούν, όμως εδώ και μία εβδομάδα τίποτε δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι νωρίς βέβαια, περισσότερο ο Τσίπρας εκπέμπει ότι είναι γενικός κουμανταδόρος παρά ότι είναι πρωθυπουργός. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα βάλει πολύ νερό στο κρασί του και θα πορευτεί στο ίδιο δρόμο που χάραξαν όλες οι κυβερνήσεις από τότε που η Ελλάδα εντάχθηκε στο ΔΝΤ. Δεν μπορεί να κάνει πορευτεί διαφορετικά η νέα κυβέρνηση. Αν δεν πορευτεί ευρωπαϊκά προβλέπω ότι το μέλλον θα είναι πολύ ζοφερό για τους Ελληνες. Πολύ ζοφερότερο από ότι είναι σήμερα. Δεν θα έχουμε χρήματα στη τσέπη, ούτε για ψωμί».

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: