serreslife

Ευελπιστούν σε μείωση της φορολογίας και διατήρηση των συντάξεων

Για πρώτη φορά την χώρα θα κυβερνήσει ένα αριστερό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μεγάλη σε έκταση νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και με την συμμετοχή της ΑΝ. ΕΛ. θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ποιες είναι οι προσδοκίες των Σερραίων πολιτών από τη νέα κυβέρνηση; Συνομιλήσαμε με τρείς Σερραίους πολίτες. Μας απάντησαν στο ερώτημα τι περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση, ποια μέτρα θέλουν να πάρει για να ανασάνει ο μέσος πολίτης ο οποίος είναι αλήθεια ότι πλήρωσε και πληρώνει το μάρμαρο της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το 2010 μέχρι σήμερα. Το δείγμα των τριών πολιτών στους οποίους τυχαία απευνθήκαμε περιμένει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει τους φόρους( ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές στους τομείς της υγείας και της Παιδείας). Για τους συνταξιούχους μείζον θέμα είναι η διατήρηση των συντάξεων τουλάχιστον το ύψος που είναι σήμερα. Καταγράψαμε επίσης και μία άποψη συμπολίττισας μας η οποία πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τίποτε από τα όσα έχει εξαγγείλει. Σας παραθέτουμε αυτούσιες τις δηλώσεις των συμπολιτών μας Νικόλαου Σίγγα, Δημήτρη Χατζηασλάνη και Μορφούλας Μυτιληνού όπως τις κατέθεσαν στο «Σ.Θ.»

Νίκος Σίγγας( συνταξιούχος):

«Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση από όλα όσα έχει εξαγγείλει να υλοποιήσει τουλάχιστον τα μισά. Τότε θα είμαι ευχαριστημένος. Αν δεν κάνει τίποτε θα ακολουθήσει ο επόμενος. Θα έχει την ίδια τύχη που είχε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ. Περιμένω η νέα κυβέρνηση να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, και οι συντάξεις να διατηρηθούν στο ύψος τους. Να μην έχουμε δηλαδή και άλλες περικοπές διότι είναι αδύνατο να επιβιώσουμε.Εμείς οι συνταξιούχοι αυτό μας ενδιαφέρει»

 Δημήτρης Χατζηασλάνης( ελεύθερος επαγγελματίας):

«Περιμένουμε όλοι οι Έλληνες μία καλύτερη μέρα. Να μας απαλλάξει η νέα κυβέρνηση από την υπερφορολόγηση και να μην πληρώνει ο πολίτης μεγάλες συμμετοχές στα φάρμακα. Πρέπει να δώσει βαρύτητα η νέα κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Εμείς θέλουμε οι Ελληνικές κυβερνήσεις να παίρνουν αποφάσεις για να ανασάνει ο κόσμος. Ο κόσμος ψήφισε για να έρθει κάτι καλύτερο για όλους τους Έλληνες.

Μορφούλα Μυτιληνού( ελεύθερη επαγγελματίας):

«Δεν περιμένω τίποτε από την νέα κυβέρνηση, δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει τίποτε από όσα υποσχέθηκε. Όλα όσα υπόσχεται η νέα κυβέρνηση είναι ανέφικτα. Σε πολλές περιπτώσεις η πολιτική που θα ασκηθεί από τη νέα κυβέρνηση θα είναι και χειρότερη σε σχέση με την κυβέρνηση που καταψήφισε ο Ελληνικός λαός στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Έτσι πιστεύω. Μακάρι να διαψευστώ. Δυστυχώς ο έλληνας καταψηφίζει και στις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος επιλογές με την ψήφο του».

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: