serreslife

Μια ήττα που ίσως αποδειχθεί καταστροφική για το μέλλον της ομάδας γνώρισε ο Πανσερραϊκός που έχασε το Σάββατο με σκορ 0-2 στην έδρα του από τον Α.Ο.Χ. Κισσαμικό για την 26η αγωνιστική της Football league.

Ένας Πανσερραϊκός που παρουσίασε σήμερα σημάδια εγκατάλειψης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Εντός, με μια ομάδα που αν κι έπαιζε το πιο κρίσιμο παιχνίδι της τη φετινή περίοδο παρουσιάστηκε άνευρη, χωρίς πάθος και πίστη για τη νίκη με παίκτες επηρεασμένους από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και εμφανή σημάδια της ελλειμματικής προετοιμασίας για το παιχνίδι (με ουσιαστικά τρεις προπονήσεις μετά το Πάσχα λόγω των γνωστών προβλημάτων). Εκτός, αφού στα γραφεία δεν υπήρχε άνθρωπος (εκτός από τους ΘεοδωρίδηΠορτουλίδη και Βλάχο), η μία θύρα κλειστή με τη εταιρεία σεκιούριτι να δείχνει καλή διάθεση και παρά τις εκκρεμότητες να καλύπτει τον αγώνα ενώ στις εξέδρες οι φίλαθλοι ήταν ελάχιστοι αν αναλογιστούμε την κρισιμότητα του αγώνα. Ένας Πανσερραϊκός που έχει απαξιωθεί στο Νομό Σερρών από τους Σερραίους και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχουν όλοι όσοι είχαν λόγο κι έλεγχαν από διάφορα πόστα την ομάδα μετά το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη.

Τα σενάρια της επόμενης μέρας 

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Πανσερραϊκό; Το μέλλον είναι άγνωστο. Ο προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης είπε ότι αν δεν λυθούν τα προβλήματα θα αποχωρήσει από την ομάδα. Οι παίκτες που εκπροσωπήθηκαν από τον Τιμόθεο Τσελεπίδη είπαν ότι θα μείνουν μέχρι τέλους να σώσουν τη χρονιά. Άγνωστο είναι το τι θα κάνει ο ΔημήτρηςΧειρίδης που από ότι φαίνεται κρατάει ακόμα κλειστή την κάνουλα της χρηματοδότησης περιμένοντας τις εξελίξεις στο θέμα του Στέβιτς. Πριν τον αγώνα υπήρχε η πληροφορία ότι οι Σέρβοι βλέποντας ότι ο Πανσερραϊκός είναι στα πρόθυρα της διάλυσης θα συμβιβάζονταν με ένα ποσό μικρότερο από αυτό των 330 χιλιάδων ευρώ που τινάζει το σύλλογο στον αέρα. Αν λυθεί το θέμα του Στέβιτς ο Δημήτρης Χειρίδης θα μείνει στην ομάδα ενώ αν αποφασίσει να αποχωρήσει οριστικά, ακούγεται ότι ίσως πάρουν πρωτοβουλία οι μέτοχοι και μέλη της περσινής διοίκησης (ΚοράκηςΚουρτίδης κ.α) για να εξαντλήσει η ομάδα και τις τελευταίες της ελπίδες για παραμονή ή να πέσει τουλάχιστον αγωνιστικά και να μην αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Οι ίδιοι όμως λένε ότι δεν αντέχουν το οικονομικό βάρος γιατί εκτός από το θέμα του Στέβιτς υπάρχει και το όφελος προς παίκτες , εφορία, ΙΚΑ και τρίτους για την περίοδο μετά τον Δεκέμβριο.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Ο Πανσερραϊκός αν και παρουσιάστηκε άνευρος, χωρίς πάθος και πίστη για τη νίκη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε κι έδωσε τη δυνατότητα σε μια καλή ομάδα που έπαιζε χωρίς βαθμολογικό άγχος να πετύχει δύο γκολ και να πάρει ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Κισσαμικός έχασε νωρίς (10ο ) τον βασικό του τερματοφύλακα και ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές με τον Κάκκο και τον Δούμτσιο. Οι «κόκκινοι» απείλησαν στο 22ο με τον Τσελεπίδη αλλά μετά το 30ο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Χαλκιαδάκη (31ο) και Λεό (33ο).

Το παιχνίδι ίσως να κρίθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με τον Πανσερραϊκό να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Στέφανο Παπουτσογιαννόπουλο (στο 42ο σουτ από καλή θέση) και τον Κώστα Δούμτσιο (στο 45ο όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα).  Στο 62ο ο Κισσαμικός άνοιξε το σκορ με τον Καλούδη Λεμονή κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα

Στο 71ο μετά εκτέλεση φάουλ του Γκίνη, και κακή έξοδο του Ρίστιτς που βρήκε αέρα, ο Μηνάς Χαλκιαδάκης σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2.  Ο Στέλιος Πόζογλου είχε δοκάρι στο 78ο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Α.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ): Ρίστιτς, Ποζατζίδης(80΄ Ναζίμ), Ρούσσος, Τσελεπίδης, Πόζογλου, Κάκκο(88΄ Χατζητερζόγλου), Ορφανίδης(59΄ λ.τ Στέβιτς), Αναστασόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Δούμτσος, Κρητικός

Στον πάγκο: Πολίτης, Σιάκκας, Τσαμούρης, Γιαξής

Ο Ενομό τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των ομάδων.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Γ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Λαζαρίδης(10΄ λ.τ Παπαδόπουλος), Μαρκοπουλιώτης, Παντελάκης, Ζιούλης, Αρναούτογλου, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Λεμονής, Ξύδας, Χαλκιαδάκης(74΄ Σάλιακας), Λέο(80΄ Νικόλτσης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κοτσάνης (Δράμας)

ΒΟΗΘΟΙ: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Σ. Σιδηρόπουλος (Έβρου) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάλιακας / Κάκκο, Κρητικός, Παπουτσογιαννόπουλος

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...