serreslife

Με κεντρικά συνθήματα «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ», «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ», πραγματοποιείται και φέτος, για 33η χρονιά, ο Γύρος της πόλης των Σερρών στις 19 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή, μία αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με αυτούς που θα συμμετάσχουν να δηλώνουν συμμετοχή και  με σημείο εκκίνησης αλλά και  τερματισμού την «Πλατεία Ελευθερίας» μπροστά στην Εθνική Τράπεζα.

Ο φετινός Γύρος της πόλης είναι αφιερωμένος στην παιδική παχυσαρκία και με τη βεβαιότητα πως ο αθλητισμός μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής καλούνται όλοι οι Σερραίοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν στην παλαιότερη αθλητική εκδήλωση του Δήμου Σερρών, στο «ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ».

Οι διοργανωτές του 33ου Γύρου των Σερρών, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους Σερραίους κάθε ηλικίας να δηλώσουν συμμετοχή ευελπιστώντας μεγάλο αριθμό συμμετοχής και κάνοντας ρεκόρ αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και υπεύθυνος αθλητικών δραστηριοτήτων του δήμου Σερρών, Βασίλης Τερζής, δήλωσε «Πρόκειται για την παλαιότερη αθλητική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον δήμο Σερρών, μιλάμε για τον Γύρο της πόλης των Σερρών, είναι ο 33ος Γύρος των Σερρών, μια αθλητική εκδήλωση που αφορά όλους ,όλες στις ηλικίες,  για άτομα με ιδιαιτερότητες, είναι ο καθιερωμένος αυτός γύρος, μια προσπάθεια  που φέτος έχει ο κεντρικό μήνυμα «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ», «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Ο κ. Τερζής ευχαρίστησε την Τροχαία Σερρών,την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ καθώς επίσης και όλους τους φορείς που συμμετέχουν και που συμβάλλουν στην επιτυχία της αθλητικής εκδήλωσης. Όπως ανέφερε φέτος στον Γύρο των Σερρών θα συμμετάσχει και μια ομάδα από την Κύπρο, μια ομάδα η οποία προσπαθεί να αφυπνίσει όλους του πολίτες όσο αφορά την αθέατη αναπηρία, άτομα τα οποία έχουν προβλήματα που δεν φαίνονται και προσπαθούν με την συμμετοχή τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να δώσουν το θάρρος στους ανθρώπους που έχουν τέτοια προβλήματα αλλά και την ελπίδα σε όλους ότι  τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ότι μέσα στον αθλητισμό αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δύναμη και η θέληση. Επίσης οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τον Σερραίο συμπολίτη μας Γιώργο Σίκαλο ο οποίος είναι πολυνίκης του θεσμού και άξιος πρεσβευτής του δήμου και του νομού σε διάφορα αθλητικά γεγονότα, τοπικού πανελλαδικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η Φωτεινή Αραμπατζή, Γενική Γραμματεία ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε «Ένα χαρούμενο γεγονός θα λάβει χώρα την Κυριακή το πρωί, είναι μεγάλο γεγονός αφιερωμένο στα παιδιά με παχυσαρκία, προτείνουμε να συμμετέχουν όλοι στον Γύρο των Σερρών, μικροί, μεγάλοι, γονείς, παιδιά με ιδιαιτερότητες να ρθουν σε αυτό το γεγονός και ελπίζουμε αυτό το γεγονός να το μεγαλώσουμε και να του δώσουμε ένα χαρακτήρα μαζικότητας ακόμη μεγαλύτερη σε αυτό το γεγονός που πραγματοποιείται στην πόλης μας κάθε Νοέμβριο».

«Η παιδική παχυσαρκία έχει καταλάβει τεράστια διάσταση στην χώρα μας, καταλαμβάνουν τα ελληνόπουλα την πρωτιά στη Ευρώπη. Παχυσαρκία είναι η εναπόθεση λίπους στον οργανισμό με πολλές συνέπειες όπως προβλήματα με την καρδιά μας, με τον σακχαρώδη διαβήτη, με την χολή, το συκώτι, τα νεφρά μας, προβλήματα στην ψυχολογία των παιδιών και γενικά και άλλα προβλήματα. Τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Οι γονείς  είναι τα πρότυπα και πρέπει να αλλάξουν την διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Σημαντικό είναι να εισάγουμε το πρωινό γεύμα, να υιοθετήσουμε την μεσογειακή διατροφή και να αθλούμαστε. Να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Πανελλαδικά τα παχύσαρκα παιδιά είναι το 40%του συνολικού πληθυσμού» σημείωσε ο διατροφολόγος και διαιτολόγος Μιτησούδης Κωνσταντίνος .     

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Ζορμπάς, κάλεσε τους Σερραίους να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης την Κυριακή με την συμμετοχή τους στον 33ο Γύρο των Σερρών έτσι ώστε να γίνει νέο  ρεκόρ συμμετοχή του αγώνα. «Είναι θεσμός για την πόλη, είναι ο μικρός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο θεσμός  ξεκίνησε το 1985 με άλλη διαδρομή μέχρι το 2006, το 2007 πήγαμε σε άλλη διαδρομή και από το 2014 είμαστε σε αυτή την διαδρομή που διοργανώνεται  φέτος. Πέρυσι είχαμε φτάσει στις1000 συμμετοχές ,ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό» σημείωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ.    

Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι έχουν θεσπίσει διαδρομή για ΑΜΕΑ. Η εκκίνηση αυτής της διαδρομής 300μέτρων  θα γίνει στις 11:10π.μ. με αφετηρία  την πλατεία του ΙΚΑ και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας ,μπροστά στην Εθνική Τράπεζα. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν  είναι 1400 μέτρα στις 11:30 π.μ. που θα συμμετέχουν παιδιά δημοτικού  σχολείου και 2.500,που θα συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου  και 5.000 μέτρα στις 11:50 π.μ.. που θα συμμετέχουν παιδιά Λυκείου και Ενήλικες.

Ο συμπολίτης επιχειρηματίας Χρήστος Σούλης έχει προσφέρει ένα ρολόι για τον νικητή της διαδρομής των ΑΜΕΑ.

Με ειδικά αυτοκόλλητα καρτελάκια, μπλε για τους άνδρες,  κόκκινα για τις γυναίκες και πράσινα για τους ενήλικες  οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετάσχουν στον Γύρο, περπατώντας με τα παιδιά τους ή και μόνοι τους, ενώ θα συμμετέχουν και σχολεία της πόλης. Επίσης, θα λάβουν μέρος όλοι οι αθλητικοί, πολιτιστικοί και ιδιωτικοί φορείς της πόλης. Στο τέλος, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων για τους νικητές των διαδρομών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό.

Οι εγγραφές γίνονται στο Εθνικό Στάδιο και στο χώρο της εκδήλωσης την Κυριακή το πρώι μια ώρα πριν την εκκίνηση. Πληροφορίες και εγγραφές: Τμήμα Αθλητικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών. Τηλ. 2321068918 Ε.Α.Σ – Σ.Ε.Γ.Α.Σ Σερρών (Δημοτικό Στάδιο) Τηλ. 2321050818.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...