serreslife

Ο Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής είναι ο πρωταθλητής στην Ε.Π.Σ. Σερρών για την περίοδο 2016-17 και η τρίτη Σερραϊκή ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Γ εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Καρπερής νίκησε 1-0 στο Σιδηρόκαστρο τον Εθνικό στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Επίλεκτης κατηγορίας σε ένα παιχνίδι που ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου (πάνω από 2000 φίλαθλοι στο γήπεδο).

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες ενώ είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με πάθος, δύναμη, κι ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, κατάφερε να τον πάει στη δύναμη, είχε ευκαιρίες με τους Κυριακίδη (3ο), Τσεμπερίδη (9ο) και Καρυπίδη (33ο)  ενώ στο 17ο ακυρώθηκε γκολ του τελευταίου ως επιθετικό φάουλ (κάτι για το οποίο διαμαρτύρεται ο Εθνικός).

Στις ευκαιρίες τους οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι ενώ ο τερματοφύλακας της Καρπερής Γιάννης Γαβριηλίδης απέδειξε ότι είναι ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας στο τοπικό πρωτάθλημα των Σερρών τα τελευταία χρόνια.  Η Καρπερή προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κασάπη.

Στο  δεύτερο ημίχρονο φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ μόνο από στημένη φάση. Έτσι στο 59ο οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη επίσκεψη τους ουσιαστικά στα καρέ του Σιδηροκάστρου πέτυχαν το γκολ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλάχου, ο Λεωνίδας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Πολυζωϊδη που έκανε την κεφαλιά από τα πλάγια, πετάχτηκε στην πορεία της ο Κώστας Μπάρδας και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1) πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ της ομάδας του.

Στο 69ο ο Εθνικός έφτασε κοντά στο γκολ μετά από σουτ του Σπανίδη αλλά και πάλι ο Γαβριηλίδης κράτησε το μηδέν ενώ οι γηπεδούχοι «έχασαν» και τον Δημήτρη Πετρίδη που έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού. Η Καρπερή θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 82ο με κεφαλιά του Παναγιώτη Μαυρουδή από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Εθνικός προσπάθησε στα τελευταία λεπτά αλλά η ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου κράτησε το μηδέν, πήρε τη νίκη και φυσικά η λήξη του αγώνα βρήκε παίκτες, φιλάθλους, προπονητή και διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Καρπερής να πανηγυρίζουν.

Εθνικός Σιδηροκάστρου (Σ. Καρυπίδης): Κασάπης, Τσεμεκίδης, Πετρίδης(78ο λ.τ. Σαμαράς), Καρυπίδης, Σπανίδης, Αϊβατζίδης(71ο  Σιάμης), Μπίντσης, Τσιντσάρης(71ο  Ιωαννίδης), Λεωνίδας, Τσεμπερίδης, Κυριακίδης

Μέγας Αλέξανδρος  Καρπερής (Γ. Παπαδόπουλος): Γαβριηλίδης, Παπανικολάου, Γκάλιος, Πολυζωίδης, Νικολίτσας, Θυμιατής, Μαυρουδής(88ο Σκούρτης), Μπάρδας, Γεράκης, Βλάχος(93ο  Γκλαβίνης), Εμμανουήλ(84ο Δάλλας)

Διαιτητής: Παπουτσής Γιάννης

Α’ βοηθός διαιτητή: Ζυγκερίδης Τάσος

Β’ βοηθός Διαιτητή: Σάββας Νίκος

4ος Διατητής: Τρακαλιάνης Πασχάλης

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...