serreslife

Ολική ήταν η καταστροφή που προκάλεσε το χθεσινό απογευματινό μπουρίνι και η χαλαζόπτωση σε μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας κερασιάς στην περιοχή Γαζώρου στο Δήμο Ν.Ζίχνης Σερρών, ενώ από τη μανία του φυσικού φαινομένου δεν ξέφυγαν και καλλιέργειες κερασιού στην Αναστασιά και Άγιο Χριστόφορο στον ίδιο Δήμο, όπως και εκτάσεις με καπνοσπορεία και βαμβάκι.

Την Τρίτη αναμένεται ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ με γεωπόνο του Οργανισμού για την καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς που προκλήθηκε.
Στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά το χθεσινό χαλάζι αποτελείωσε στην κυριολεξία καλλιέργειες σιτηρών όπου η παρατεταμένη ανομβρία είχε δώσει το πρώτο χτύπημα. Παράλληλα υπήρξαν καταστροφές σε εκτάσεις με αμπέλια, καπνοσπορεία και κηπευτικά. Στο Δήμο Εμμ. Παππά οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πεντάπολης, Εμμανουήλ Παπά, Μετάλλων, Ν.Σουλίου και Τούμπας. Το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να επισκεφθούν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για καταγραφή και αποτίμηση της ζημιάς, ενώ γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε Σερρών βρέθηκαν από το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: