serreslife

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Δήμος Σιντικής συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2016” και ήταν ο μοναδικός ΟΤΑ από το νομό Σερρών.
Στόχος του Δήμου Σιντικής στην έκθεση ήταν η προβολή του ώστε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Αναδείχθηκαν μέσω οπτικού υλικού οι φυσικές ομορφιές του, προβλήθηκε η ιστορία του τόπου και παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται η περιοχή μας. Οι επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου του δήμου ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα και τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε και το stand της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» στα πλαίσια της προώθησης του ιστορικού τουρισμού, στο οποίο ο δημοσιογράφος κ. Σαββίδης Παναγιώτης ενημέρωνε για την τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος το Μάιο στα οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη αλλά και για την επικείμενη το 2017.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δομουχτσίδης Φώτιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του δήμου κ. Γεωργιάδης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΣΙΝΤΙΚΗ ΔΑΕ κ. Παππάς Χρήστος και ο Διευθυντής των Ιαματικών Πηγών Σιδηροκάστρου κ. Καπουκρανίδης Δημήτριος.
Το stand του Δήμου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά Έλενα και η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι οποίες έμειναν ενθουσιασμένες από τις φυσικές ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης: