«Ίσως, έτσι, να προσελκύσει και τα μικρά παιδιά», δηλώνει ο Επιστημονικός Διευθυντής του σπηλαίου της Αλιστράτης, στις Σέρρες.

Το σήμα του Batman με πράσινο χρώμα, είναι μια περίεργη εικόνα. Μπορεί να σου φέρει πολλούς συνειρμούς στο μυαλό, αλλά σίγουρα όχι κάτι σχετικά με σπήλαιο στην Ελλάδα. Κι όμως, η διοίκηση του σπηλαίου της Αλιστράτης, στις Σέρρες, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά στην Ευρώπη, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει σε κάπως ακραίο βαθμό. Έτσι, έφτιαξε ένα logo που ομολογουμένως είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Batman.

Αν το σκεφτεί κανείς, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως βρέθηκε επιτέλους το μυστικό αρχηγείο του βαθύπλουτου Bruce Wayne. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το σήμα ενός τόσο σημαντικού φυσικού τοπίου, τα πράγματα σοβαρεύουν λίγο. Το θέμα, στο μεταξύ, έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στα social media.

Στην αρχή, κυρίως από περιέργεια, προχώρησα σε μια πρόχειρη διαδικτυακή έρευνα. Έκανα ένα γρήγορο google search χρησιμοποιώντας την εικόνα και τα αποτελέσματα μου έβγαζαν μόνο το σήμα του Batman. Στη συνέχεια, προσπάθησα να βρω αν χρησιμοποιείται επίσημα από το σπήλαιο και όπως μπορεί να δει κανείς στους χορηγούς επικοινωνίας, αλλά και τους φορείς που στήριξαν ένα forum που έλαβε χώρα στις Σέρρες, όντως το προωθούν.

Θέλοντας, όμως, να σιγουρευτώ ότι πρόκειται για το επίσημο σήμα του σπηλαίου, επικοινώνησα με τη διεύθυνσή του και πιο συγκεκριμένα με τον Δρ. Καρτάλη Νικόλαο, ο οποίος είναι ο επιστημονικός διευθυντής του. Ο κ. Καρτάλης με πληροφόρησε πως, όντως, αυτό είναι το επίσημο σήμα και ότι υπάρχει από το 1998. «Το χρησιμοποιούμε για να τιμήσουμε την "Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία" που ανακάλυψε το σπήλαιο το 1976. Επειδή και στο δικό τους σήμα υπάρχει η νυχτερίδα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο κι εμείς». Όταν τον ρώτησα σχετικά με την ομοιότητα που έχει με το σήμα του ήρωα των κόμικ, μου απάντησε: «Πρόκειται για ένα διεθνές αναγνωρισμένο logo. Τώρα, αν μοιάζει με αυτό που αναφέρετε, ίσως να προσελκύσει και τα μικρά παιδιά». Πέρα από την πλάκα και την κάπως περίεργη επιλογή σήματος, το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα μαγικό μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Πηγή :vice

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 232 επισκέπτες