Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 66 ετών ο Στάθης Ψάλτης. Ένας ηθοποιός , που στα εφηβικά μου χρόνια, γέλασα πολύ με τις ατάκες των ταινιών του, για τις οποίες τόσο είχε κατηγορηθεί. Μάλιστα, κάποιες από αυτές για πολλά χρόνια έγιναν συνθήματα ανάμεσα στα μέλη της αντροπαρέας μας και αιτία για να ξεσπάσουμε στα γέλια.


Ο Στάθης Ψάλτης όμως προχώρησε. Δεν έμεινε σε αυτές τις ταινίες. Έπαιξε στο θέατρο, σε αξιόλογους ρόλους και απέδειξε πως ένας κωμικός ηθοποιός μπορεί να σταθεί σε όλους τους ρόλους και να τους υποστηρίξει.


Χαρακτηρίστηκε για τα φιλάνθρωπα αισθήματά του, αφού βοηθούσε ηθικά και υλικά αυτούς που είχαν ανάγκη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το διαπεραστικό του βλέμμα και το γλυκό του χαμόγελο το 2009 στο τότε Φεστιβάλ Αμφίπολης, όταν τον πλησίασα διστακτικά για να του πάρω μια μικρή συνέντευξη. Από εκεί και η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το κείμενο. Ασφαλώς την κράτησα στο αρχείο μου.

Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε. Για όλους εμάς, όμως, που διασκεδάσαμε μέσα από τους ρόλους του θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Και ίσως-ίσως κάποιες φορές κάποια ατάκα του να μας κάνει να χαμογελάμε, όσο κι αν μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (δημοσ/φος)

Διαβάστε επίσης: