Φώτο : Από αριστερά διακρίνονται οι Μαρία Πετρίδη, Κυριάκος Πετρίδης, Θεοχάρης Πετρίδης, Μελπομένη Πετρίδη, Θανάσης Πετρίδης και τα εγγόνια Ιωσήφ και Τζίνα. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη.

Του Δημήτρη Τσάκα.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H ομογενής εστιάτορας Μαρία Πετρίδη είναι η νικήτρια του διαγωνισμού της τηλεοπτικής σειράς «Chopped» του δικτύου «The Food Network» που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης. Η κ. Πετρίδη κέρδισε το έπαθλο των δέκα χιλιάδων δολαρίων και εξέπληξε το κοινό διότι εξ αρχής ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει θα δωρίσει τις δέκα χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Make a Wish Foundation».

Η Μαρία Πετρίδη, είναι ιδιοκτήτρια του εστιατoρίου «Maria’s Meditettanean Seafood & Grill», στη διεύθυνση 38-11 Bell Blvd στο Μπέισαϊντ, το οποίο άνοιξαν προ επτά περίπου ετών με τον σύζυγό της Κυριάκο.

Το βράδυ της Τρίτης, το εστιατόριο είχε πλημμυρίσει από τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας Πετρίδη οι οποίοι είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν από κοινού τον διαγωνισμό και να συγχαρούν την Μαρία για το έπαθλο.


Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Η Μαρία και ο σύζυγός της Κυριάκος ήταν επί ποδός για να εξυπηρετήσουν τους προσκεκλημένους τους. Τα πρόσωπά τους έλαμπαν από τη χαρά της επιτυχίας και της αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν για τη μετάδοση της ελληνικής γαστρονομίας.

Την ώρα που οι κριτές ανακοίνωσαν ότι η Μαρία προετοίμασε το καλύτερο δείπνο – το οποίο είχε ως βασικό συστατικό το λαβράκι, του κυρίως πιάτου το αρνάκι και του επιδόρπιου τον μπακλαβά, χειροκρότησαν και έσπευσαν να την αγκαλιάσουν και να την συγχαρούν.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Την εκπομπή παρακολούθησαν πολλοί άλλοι αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα», οι οποίοι είχαν διαβάσει το σχετικό άρθρο. Μερικοί από αυτούς επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους αλλά και συνάμα τον θαυμασμό τους για την Μαρία.

Ενας εξ αυτών χαριτολογώντας τόνισε ότι «ο διαγωνισμός φαινόταν να ήταν κομμένος – ραμμένος στα μέτρα της Μαρίας» και ότι «η απλότητα της Μαρίας και η αναφορά της στην ελληνική καταγωγή, στο εστιατόριο και στην ελληνική γαστρονομία τους συγκίνησε».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη προ μερικών εβδομάδων. Οι παραγωγοί της τηλεοπτικής σειράς «Chopped» πρότειναν στην Μαρία Πετρίδη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και η Μαρία δέχτηκε την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη.

H ομογενής εστιάτορας Μαρία Πετρίδη κατά την διάρκεια του διαγωνισμού “Chopped” του δικτύου “The Food Network”.

Η Μαρία, όπως επεσήμανε και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δεν σπούδασε μαγειρική, αλλά μπορεί να μαγειρεύει καλύτερα από πολλούς που έχουν σπουδάσει για αυτό που κάνουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σύζυγό της Κυριάκο Πετρίδη, ο οποίος έφτιαξε το ομώνυμο εστιατόριο και της πρότεινε να μαγειρεύει ό,τι ξέρει καλύτερα.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε.Κ.» για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, είπε ότι συν τοις άλλοις ήθελε να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά των Ελληνοαμερικανών να ασχοληθούν με την ελληνική μαγειρική.

Η Μαρία γεννήθηκε στο Σκουτάρι Σερρών και ήρθε στην Αμερική προ 28 ετών, ενώ ο σύζυγός της Κυριάκος Πετρίδης γεννήθηκε στο χωριό Μονοκκλησιά Σερρών, στο ίδιο χωριό όπου γιορτάζεται και η Ημέρα της Γυναικοκρατίας.

Ο Κυριάκος ήρθε στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιουνίου 1987 με τους γονείς του Θανάση και Μέλπω Πετρίδη και τον μικρότερο αδελφό του Δημήτρη Πετρίδη. Ο Δημήτρης Πετρίδης είναι ιδιοκτήτης των ομώνυμων εστιατορίων «Ο Γύρος του Κόσμου» (Gyro World). Το πρώτο βρίσκεται στη διεύθυνση 194-23 της Λεωφόρου Νόρδερν στο Φλάσινγκ και το δεύτερο στη διεύθυνση 66-57 Fresh Pond Road, στο Ρίτζγουντ του Κουίνς.

Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Eξωτερική άποψη του εστιατόριου «Maria’s Meditettanean Seafood & Grill» στο Μπέισαϊντ του Κουίνς.


Οι συγγενείς και οι φίλοι ενώ παρακολουθούν τον διαγωνισμό.



Πηγή : ekirikas.com

Διαβάστε επίσης: