Γενική απεργία για την Πέμπτη προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ – Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι συνδικαλιστές του Ν. Σερρών (Video)

serreslife

«ΦΤΩΧΙΑ ,ΦΟΡΟΙ, ΑΝΕΡΓΙΑ …ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ» το σύνθημα κάλεσμα για συμμετοχή στην εικοσιτετράωρη γενική  απεργία που προκήρυξαν για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017,  η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών ,  ο Άλκης Απιδόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών, ο  Κώστας Στρίκας, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών και ο Ευστράτιος  Μπόζιος,  πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Σερρών κάλεσαν τους Σερραίους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον ευρύ δημόσιο τομέα, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να δηλώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 , στις 11:00π.μ. μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Ο Άλκης Απιδόπουλος  « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και διαμαρτυρόμαστε γιατί είναι ένας προϋπολογισμός καταστροφικός γι α όλη την κοινωνία . Είναι μια απεργία που πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση η οποία έχει υποταχθεί πλήρως στο ΔΝΤ, και επιφέρει οικονομικές αφαιμάξεις από όλα τα κοινωνικά στρώματα.  Αφαιρεί εισοδήματα και λειτουργεί χωρίς να βλέπει ότι ο λαός έχει φτωχοποιηθεί , η ανεργία αυξάνεται ,ότι οι φόροι αυξάνονται και δεν οδηγούμαστε πουθενά ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο . Το μόνο που ακούμε είναι οι φόροι που έρχονται και  θα είναι δυσβάστακτοι για όλους μας  και παράλληλα βλέπουμε να έρχονται τροπολογίες ,τροπολογίες που θέλουν να ανατρέψουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία».

«Ενότητα και αγώνα, ς είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε,  αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία οκτώ χρόνια μέσα  από τα μνημόνια» σημείωσε ο κ. Απιδόπουλος.

Ο  Κώστας Στρίκας , τόνισε « Καλούμε σε αγώνα και συστράτευση όλους τους εργαζομένους, ανέργους ,συνταξιούχους, σε μια προσπάθεια να  ανακοπή αυτό που συμβαίνει και με τον καινούριο προϋπολογισμό αλλά και που συμβαίνει κατά κόρον τα επτά αυτά χρόνια των μνημονιακών δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ,αποδείχθηκε ο καλύτερος μαθητή,  αποδείχθηκε ότι πραγματοποιεί κατά γράμμα όλα όσα κατακεραύνωσε και ως αντιπολίτευση και στο ξεκίνημα της ως κυβέρνηση . Κατέθεσε έναν προϋπολογισμό στην Βουλή,  48 δισεκατομμυρίων φόρων και περικοπών.Από κει που λέγανε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη ,φτάσαμε τώρα η κυβέρνηση να   προσπαθεί με μανία κανένα σπίτι να μην μείνει  σε χέρια ιδιοκτήτη . Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή υλοποιηθεί τα κελεύσματα των θεσμών ,κατά γράμμα , έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία, η ανεργία και οι ελαστικές μορφές εργασίας καλπάζουν , δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους νέους μας και επίσης καμιά προοπτική για αυτού που δούλεψαν τριανταπέντε και σαράντα χρόνια και σήμερα είναι συνταξιούχοι».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να δώσουν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση. Όσο ο αγώνας αυτός δεν παίρνει τις διαστάσεις που πρέπει τα μέτρα θα χειροτερεύουν . Θα πρέπει να βρεθούμε όλοι στον δρόμο του αγώνα για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα»,κατέληξε ο κ. Στρίκας.

« Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στους  δρόμους. Μετά τα μέτρα που ήρθαν τα επτά αυτά χρόνια έρχεται ο προϋπολογισμός ο οποίος για μας τους συνταξιούχους δεν λέει τίποτα άλλο παρά φόρους , περικοπές και κατασχέσεις» τόνισε ο κ.Μπόζιος.

Από τις 12 Νοεμβρίου οι Συνταξιούχοι είχαν προγραμματίσει να απεργήσουν στις 15 Δεκεμβρίου 2017 . ΟΙ Σερραίοι συνταξιούχοι θα μεταβούν στην Αθήνα το πρωί τη ς Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017 για την απεργιακή κινητοποίηση .

« Όσοι δεν μπορούν να μεταβούν  στην Αθήνα τους καλώ να ρθουν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών ,την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017,το πρωί στις 11:00¨» σημείωσε ο κ. Μπόζιος.

Μερικά από  αυτά που αγωνίζονται και διεκδικούν οι εργαζόμενοι είναι :

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων εργαζόμενων . Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική  εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κτλ).

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μέσω του ΑΣΕΠ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο.

Δήμητρα Μετόκη

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές: