ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ.

ΘΕΜΑ: «ΤΟΑΛΟΓΟ»

Το Kέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ), στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα « Το άλογο».

Το ΚΕ.Θ.Ι.Σ είναι ένα θεραπευτικό κέντρο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που με τη βοήθεια εθελοντών, θεραπευτών ή μη, και με αποκλειστικό μέσο το άλογο βοηθά παιδιά και ενήλικες με κινητικές ή/ και νοητικές αναπηρίες.

Με πυξίδα την αγάπη μας για αυτά τα όμορφα και ευφυή ζώα, σας καλούμε να ακολουθήσετε το μονοπάτι μας ελπίζοντας πως θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να νοιώσετε έστω και για λίγο τη θαλπωρή που απλόχερα μας δίνουν. Παράλληλα, προσδοκούμε την εμπειρία σας αυτή να τη μοιραστείτε μαζί μας, ενισχύοντας την με τη δική σας καλλιτεχνική ματιά.

Θεραπευτικά, αγωνιστικά , άγρια ή ακόμα και σε μορφή αντικειμένου, τα άλογα θα αποτελούν φωτογραφικό κίνητρο για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει το διαγωνισμό.

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2017 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Νοεμβρίου 2017 , έως τις 11 μμ.

  2. Οι διαστάσεις των φωτογραφιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200pixels.

  3. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο kethisphotocontest@hotmail.com.

  4. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν μορφή .jpg και το όνομα τους θα πρέπει να είναι το όνομα του φωτογράφου, κάτω παύλα και το επίθετο με κεφαλαίους λατινικούς χαρακτήρες π.χ.GEORGIOS_GEORGIOY.

  5. Κατά την ηλεκτρονική αποστολή οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα κείμενο word ή άλλου κειμενογράφου όπου θα αναφέρονται το όνομα, το τηλέφωνο, ο τόπος κατοικίας και το emailτου φωτογράφου καθώς και ο τίτλος της φωτογραφίας.

  6. Επιτρέπεται η επεξεργασία των φωτογραφιών , αλλά όχι το μοντάζ.

  7. Οι διαγωνιζόμενοι παραχωρούν τα δικαιώματα της φωτογραφίας τους για κάθε χρήση από το ΚΕΘΙΣ , με αναφορά του ονόματος τους.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ηθέση : Nikon B500.

2η και 3η θέση : Από μια διανυκτέρευση για δύο άτομα στο ξενοδοχείο «Οικοπεριηγητής» στη λίμνη Κερκίνη , καθώς και περιήγηση με τζιπ και βάρκα.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (αλφαβητικά)

Γεράσιμος Κουβαράς, φωτογράφος

Μιχάλης Κωνσταντινίδης, φωτογράφος

Γιάννης Μπεχράκης, φωτογράφος

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού , συμπεριλαμβανομένης της παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων στο ΚΕΘΙΣ για πιθανή μελλοντική χρήση ( έκδοση λευκώματος , ημερολογίου κτλ.) με δέσμευση αναφοράς του ονόματος του καλλιτέχνη.

Κόστος συμμετοχής (προαιρετικά ): 5 €

Αριθμός λογαριασμού: EUROBANK 1310200244739

IBAN : GR0802601310000770200244739

Swift code (καταθέσεις από εξωτερικό) : ERBKGRAA

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

To Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας ευχαριστεί θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη βοήθεια και την προσφορά τους. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας φωτογράφοι αυτού του βεληνεκούς να προσφέρουν απλόχερα το χρόνο και τις γνώσεις τους.

Ευχαριστούμε, επίσης, το FOTO ΚΛΙΚ και το ξενοδοχείο «Οικοπεριηγητής» για την προσφορά των βραβείων.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ

Γιάννης Μπεχράκης

Ο βραβευμένος με Pulitzer φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 όπου σπούδασε φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και το 2002 πήρε δίπλωμα ΒΑ (Ηοnors) από το Middlesex University. Εργάστηκε ως Chief Photographer στο πρακτορείο Reuters για σχεδόν 30 χρόνια και έχει καλύψει μερικά από τα πλέον σημαντικά γεγονότα, διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και ειδήσεις παγκοσμίως. Από το 2017 έχει θέση Senior Editor, Special Projects που είναι ένας από τους ηγετικούς ρόλους στο πρακτορείο. Είναι επίσης “Πρέσβης” του φωτογραφικού τμήματος του REUTERS παγκοσμίως. Κάνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στις ΗΠΑ και Ευρώπη.  Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, συγκαταλέγονται ο τίτλος του Ευρωπαίου Φωτορεπόρτερ της Χρονιάς από τη Fujifilm (τρεις φορές), από το World Press Photo, POYi του Missouri University (δυο φορές) China International Photo Awards (πέντε φορές), Overseas Press Club of America, Normandy Bayeux Awards για πολεμικούς ανταποκριτές (τρεις φορές) και ήταν ο πρώτος νικητής του Days in Japan to 2015-16. Ανακηρύχτηκε φωτορεπόρτερ της χρονιάς (2015) από τον Guardian και το REUTERS. Το 2015 ήταν επικεφαλής της ομάδας των φωτορεπόρτερ του Reuters που διακρίθηκαν με βραβείο Pulitzer.

 

Μιχάλης Κωνσταντινίδης

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε νοσηλευτική.

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται ως νοσηλευτής.

Διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας, από το 1995 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών του Υπουργείου Πολιτισμού, από το 2002-2007 στα Κ.Ε.Ε Σερρών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Ευρωπαϊκό Σωματείο Λειτουργών Παραστατικών Τεχνών, στο πρόγραμμα Αισθητικής Αγωγής του Δήμου Ν. Ζίχνης και από το 2003-2006 στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών. 

Εργάστηκε από το 1994 έως το 2010 επαγγελματικά ως φωτογράφος.

Παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια φωτογραφίας και κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και να ανταλλάξει απόψεις με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους.

Aπό το 2004-2009 δημιούργησε τη φωτογραφική ομάδα του Σωματείου Εφαρμοσμένων Τεχνών «Πολύτεχνο» με αξιόλογη δραστηριότητα στις Σέρρες. 

Το 2009 ιδρύει το Π.Φ.Ε Σερρών(Πρότυπο Φωτογραφικό Εργαστήρι Σερρών) όπου διδάσκει φωτογραφία μέχρι σήμερα .Σεμινάρια, εκθέσεις, φωτογραφικές εξορμήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία της ενασχόλησης του Π.Φ.Ε με έντονη παρουσία στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Το 2004 βραβεύτηκε ως φωτογράφος της UNESCO Σερρών, για τη συλλογή και την παρουσίαση φωτογραφιών με θέμα «Ο δρόμος της ελιάς», ενώ το 2009 και πάλι βραβεύεται από την UNESCO Σερρών με το πρώτο βραβείο για την δουλειά του  “Βιοποικιλότητα της Λίμνης Κερκίνης”.

Το 1999 επιμελήθηκε την πρώτη έκδοση του ασπρόμαυρου φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Αγιορείτικες όψεις». 

ΤΟ 2002 συμμετείχε στην Biennale Νέων, Βαρκελώνης. Συμμετείχε δύο φορές στο φεστιβάλ φωτογραφίας CONTRAST Θεσσαλονίκης το 2010 και 2012.

Από το 2002 μέχρι σήμερα τιμήθηκε με 32 βραβεία και επαίνους σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και 7 πανευρωπαϊκούς, ενώ απαριθμεί 18 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και 63 ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το 2007 κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό φωτογραφικό διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα την αιολική ενέργεια, ενώ το 2013 κατακτά την πρώτη θέση ως νικητής Ευρώπης στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της E.W.E.A με θέμα 'Discover the power of wind energy'.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό αλλά και ξένο τύπο.

Το 2009 εξέδωσε το λεύκωμα με τίτλο Ταξίδι μυσταγωγικό στην Αθωνική πολιτεία (εκδόσεις. Σταμούλη).

 

Γεράσιμος Κουβαράς

O Γεράσιμος Κουβαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Για περισσότερα από 20 χρόνια ασχολείται με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.  Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Έχει πτυχίο Κτηνιατρικής και μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1994. Μέσα από τη συμμετοχή του σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 193 αναρτήσεις, έναν έπαινο και ένα δίπλωμα σε διεθνείς εκθέσεις υπό την αιγίδα της FIAP και 11 αναρτήσεις και 2 επαίνους σε εθνικούς διαγωνισμούς.  Έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες και κείμενά του στο περιοδικό «Γεωτρόπιο» της Ελευθεροτυπίας και στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ. Από το Δεκέμβριο του 2014 κατέχει τον τίτλο του AFIAP.

Έχει επίσης σπουδάσει Κλασικό Τραγούδι και Θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί την περίοδο 1987-1996 με τη Χορωδία της ΕΡΑ συμμετέχοντας σε περισσότερες από 150 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Οκτώβριο του 2015, εξέδωσε την πρώτη ποιητική συλλογή του με 24 ελληνικά χαικού και τίτλο «Κηλίδες Ήλιου».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 653 επισκέπτες