serreslife

Ελάχιστοι ήταν οι Σερραίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σερρών την Τετάρτη, στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.  «Πράγματι δε περίμενα τόσο μικρή συμμετοχή, απ’ ότι διαφαίνεται και ενόψει του προϋπολογισμού ο οποίος είναι πολύ σκληρός για όλα τα κοινωνικά στρώματα μάλλον οι Σερραίοι είναι πολύ ευχαριστημένοι, εγώ έστειλα μήνυμα αγωνιστικό ενότητας διότι οι μέρες που έρχονται είναι πάρα πολύ δύσκολες, βλέπεται ότι μετά από εννέα χρόνια μνημονίων είχαμε μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες απεργίες, ίσως κουράστηκε ο κόσμος, απογοητεύτηκε, όμως πρέπει να καταλάβουν ότι χωρίς αγώνα τίποτε δεν μπορούν να διεκδικήσουνε και δεν θα έχουν καλύτερο μέλλον» είπε ο Πρόεδρος του Εργατικού Άλκης Απιδόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Απιδόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα αιτήματα της απεργίας: «Εννιά χρόνια σκληρών μνημονίων είδαμε και από τις τρεις κυβερνήσεις  και από την τελευταία κυβέρνηση που υποσχέθηκε άλλα στον Ελληνικό λαό,  δυστυχώς είναι μια πολιτική λιτότητας, αυτό δείχνει και ο προϋπολογισμός του 2019 και με αφορμή τον προϋπολογισμό για να πιέσουμε ως συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα .

Εμείς ζητάμε  στον ιδιωτικό τομέα την επαναφορά στα 751 ευρώ και να λυθεί και το θέμα των ελαστικών μορφών εργασίας που είναι απάνθρωπο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας να την καθορίζουνε τα συνδικάτα  με τους εργοδότες και όχι να τις καθορίζει η κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»

serreslife
Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑ.ΜΕ

Μισή ώρα ενωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας ξεχωριστή συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποίησε το ΠΑ.ΜΕ.

«Το ΠΑΜΕ δίνει το παρών ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και συμφωνούμε  ότι για ακόμη μια φορά με αριστερή κυβέρνηση αυτός ο προϋπολογισμός είναι άδικος, σκληρός με αντιεργατικό και αντιλαϊκό πρόσημο. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε σαν ΠΑΜΕ είναι ότι και το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπούμε σε ένα κύκλο ενημερώσεων, συζητήσεων μέσα σε χώρους δουλειάς για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να του πούμε ότι δεν πρέπει να ακούει τις σειρήνες που ακούγονται από κυβερνητικούς εκπροσώπους και τον Πρωθυπουργό , λέγοντας ότι και προεκλογικά και λόγω εορτών θα δώσει κάποια ψίχουλα, στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Αυτές τις παροχές θα τις πάρει πίσω σε πολλαπλάσια μορφή» τόνισε το μέλος της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στις Σέρρες Πέτρος Δίμηζας καλώντας όλους σε επιφυλακή και νέους αγώνες.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: