serreslife

Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην πόλη των Σερρών η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει περισσότερο από 10 βαθμούς Κελσίου, με το ίδιο σκηνικό να διατηρείται και τις επόμενες ημέρες.

Απότομη αλλαγή στον καιρό από την Τρίτη - Καλοκαίρι τέλος

Πέφτει η αυλαία στις καλοκαιρινές ημέρες και τις υψηλές θερμοκρασίες την τελευταία βδομάδα του Σεπτέμβρη, καθώς την Τρίτη ο καιρός αλλάζει απότομα με αισθητή πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, «πρόκειται για αλλαγή του καιρού η οποία είναι αναμενόμενη για την εποχή, είναι μια λογική μεταβολή. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, γύρω στους 11 με 13 βαθμούς, όμως είμαστε ήδη υψηλά, δηλαδή στους 7 βαθμούς πάνω από το κανονικό και από την Τετάρτη θα πέσουμε 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα που μας εκπλήσσει, αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, ωστόσο δεν θα έχουμε ακόμη πλημμύρες προς το παρόν. Θα βγάλουμε ένα έκτακτο για αυτήν την αλλαγή, αλλά δεν θα δώσουμε στίγμα για τις βροχοπτώσεις γιατί δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στα ψηλά δέντρα που πιθανό πρέπει να 'κουρευτούν'».

Σε επιφυλακή

Από την πλευρά του κι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή. «Υπάρχει διαδικασία για αξιολόγηση αυτών των δεδομένων και των στοιχείων της ΕΜΥ και ειδική υπηρεσία επεξεργάζεται τον χάρτη επικινδυνότητας, για αυτό κι αν υπάρξει κάποια κίνηση, ενδεχόμενο ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή θα προκύψει ανακοίνωση. Γίνεται πολύ προσεκτική εκτίμηση και των μετεωρολογικών προγνώσεων».
Για την Τρίτη, πάντως, σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση καιρού (3-7 ημερών) της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε τη Δευτέρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται την Τρίτη στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και στη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΜΥ, θα κυμανθούν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 με μποφόρ.

Στις Σέρρες

Στην πόλη των Σερρών, οι προγνώσεις των μετεωρολόγων, κάνουν λόγω για πτώση της θερμοκρασίας, μεγαλύτερη από 10 βαθμούς Κελσίου, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου στις 3 το μεσημέρι, έναντι 32, τη Δευτέρα την ίδια ώρα. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες, ενώ το ίδιο σκηνικό αναμένεται και τις επόμενες ημέρες, με το θερμόμετρο να πέφτει το πρωί της Πέμπτης κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου και την ανώτερη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: