serreslife

Μέλη της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας “Αχμαντίγια” βρέθηκαν προχθές στις Σέρρες και μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες στο κέντρο της πόλης μας. Στο φυλλάδιο αναγράφονταν το σύνθημα «Ενότητα για την ύπαρξη μας»
Οι Αχμαντίγια, είναι τα μέλη μιας νεότερης και πιο δραστήριας μουσουλμανικής θρησκευτικής ομάδας (αίρεσης), τα μέλη της οποίας ακολουθούν τη διδασκαλία του Ινδού μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι προφήτης και υιοθέτησε κάποιες από τις απόψεις του Ινδού μουσουλμάνου νεωτεριστή Σαγίντ Αχμάντ Χαν.

Ο Γκουλάμ Αχμάντ έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα.
Οι Αχμαντίγια δραστηριοποιούνται μέσω της προπαγάνδας και των μεταφράσεων του Κορανίου σε ευρωπαϊκές γλώσσες.
 Ο Γκουλάμ Αχμάντ προσπάθησε να θέσει όλες τις θρησκείες του κόσμου υπό το Ισλάμ και κάθε χρόνο οι Αχμαντί διοργανώνουν μία ετήσια σύναξη – κάθε φορά σε διαφορετική χώρα.
Η περυσινή έγινε στην Αθήνα, ενώ κατά τις δηλώσεις τους, η Αχμαντίγια αριθμεί περί τα 20 εκ μέλη ανά τον κόσμο.
Τον Μάιο λοιπόν προγραμματίζουν να κάνουν ένα συμπόσιο ειρήνης, όπως το αποκαλούν, στην Αθήνα.
Ο Αταούλ Νασίρ ιμάμης και πρόεδρος της Αχμαντίγια-Μουσουλμανικής Kοινότητας Ελλάδας και μέλη αυτής ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αθήνα και επισκέφτηκαν τις πόλεις Λαμία, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, ενώ προχθές την Πέμπτη βρέθηκαν στις Σέρρες και χθες ήταν στην Λάρισα.
Λέτε να είναι η ...λύση;
Για να γλυτώσουμε από τους ...φανατικούς;

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Διαβάστε επίσης: