serreslife

Στην έγκριση της προκήρυξης για την τοποθέτηση ειδικευμένων ιατρών στο ΕΣΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ των 768 θέσεων, οι δέκα αφορούν στο Νοσοκομείο Σερρών. Οκτώ από αυτές, πρόκειται να στηρίξουν τη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη 768 θέσεων σε όλη την Ελλάδα

Δέκα νέοι ιατροί πρόκειται να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Σερρών. Η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, με θέμα «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.» δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.
Οι δέκα θέσεις ειδικευμένων ιατρών, σίγουρα δεν πρόκειται να λύσουν στο σύνολό τους, τα προβλήματα στελέχωσης του σερραϊκού νοσοκομείου. Ωστόσο, οι οκτώ από τους δέκα ιατρούς, πρόκειται να τοποθετηθούν στα Επείγοντα, κάτι που αναμένεται να συμβάλει θετικά στη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Οι θέσεις στις Σέρρες

Αναλυτικά, οι θέσεις που προκηρύσσονται για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είναι:

  • Μία θέση Διευθυντή με ειδικότητα ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ.
  • Δύο θέσεις Επιμελητή Α’ με ειδικότητα ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ.
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ με ειδικότητα ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ.
  • Μία θέση Επιμελητή Β’ με ειδικότητα ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ.
  • Δύο θέσεις Επιμελητή Β’ με ειδικότητα ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας.

Πέραν του Τ.Ε.Π. προκηρύχθηκαν

  • Μία θέση Επιμελητή Β’ με ειδικότητα Ψυχιατρικής.
  • Μία θέση Διευθυντή με ειδικότητα Νεφρολογίας.

Οι θέσεις στην Ελλάδα

Οι θέσεις ειδικευμένων ιατρών που προκηρύχθηκαν συνολικά, για να στελεχώσουν νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα,  κατανέμονται ως εξής:

  • 528  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
  • 105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας
  • 74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές
  • 61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: