serreslife

Για άλλη μια φορά σημείωσε μεγάλη επιτυχία η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Σκοτούσας. Την επισκέφθηκαν χιλιάδες κάτοικοι του Ν. Σερρών, αλλά και από γειτονικούς νομούς, ενώ ο αριθμός των εκθετών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η έκθεση άρχισε την περασμένη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία έπεσε προχθές, Δευτέρα.
Το βράδυ της Πέμπτης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σκοτούσας ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός, στα πλαίσια της εορτής των Γεννεθλίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, σχηματίστηκε πομπή και έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας Γεννέσιον της Θεοτόκου.
Ακολούθως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ιερού ναού, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των επισήμων και του λαού.
Παρέστησαν, οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής και Μιχάλης Τζελέπης, ο δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο αντιδήμαρχος Ηράκλειας για την Δημοτική Ενότητα Σκοτούσας κ. Δημήτρης Χαβαλές και πολλά άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως ο κ. Πασχαλιάς.
Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εμποροπανήγυρης της Σκοτούσας, πραγματοποιήθηκαν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε αγώνας δρόμου.
Οι δρομείς με αφετηρία το Μελενικίτσι, αφού διήνυσαν την διαδρομή Παλαιόκαστρο, Γεφυρούδι, Αμμουδιά και Νέα Τυρολόη, τερμάτισαν στο χώρο της εμποροπανήγυρης.
Στους νικητές δόθηκαν δώρα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.
Την Δευτέρα, τελευταία ημέρα της εμποροπανήγυρης, διεξήχθησαν αγώνες παραδοσιακής πάλης, όπως κάθε χρόνο. Η συμμετοχή παλαιστών ήταν πολυάριθμη, ενώ στους νικητές επιδόθηκαν πλούσια έπαθλα.
Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που διασκέδασαν στα κέντρα της πανήγυρης, όπου γεύτηκαν αρνιά της σούβλας και άλλα κρεατικά, ενώ οι λαϊκοί οργανοπαίκτες είχαν την τιμητική τους, περιδιαβαίνοντας τα κέντρα με ζουρνάδες και νταούλια.
Τα περισσότερα κέντρα, στην πλειοψηφία τους αυτοσχέδια που διαχωριζόταν με λινάτσες, καθώς και άλλοι επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου, είχαν πάρα πολύ καλή κίνηση. Σ’ αυτό συνέβαλαν και οι άριστες καιρικές συνθήκες.
Φυσικά, επίκεντρο των καταστημάτων διασκέδασης, ήταν το κέντρο ``Πλατάνια’’, το οποίο ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Το κέντρο διαχειρίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτούσας και σ’ αυτό ο δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κοτσακιαχίδης, το βράδυ της Πέμπτης, παρέθεσε δείπνο στους δύο προαναφερθέντες βουλευτές και σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: