Σέρρες: Επιβάλλουν… ταρίφα ιερείς για την είσοδο επαγγελματιών για βαφτίσεις και γάμους;Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr
Στα… όριά τους έχουν φτάσει επαγγελματίες και πολίτες, από τη συμπεριφορά ορισμένων εκπροσώπων- επί της γης- του Θεού. Όπως κατήγγειλαν στο newx.gr, πλέον δεν τελείται μυστήριο στις εκκλησίες, αν δεν πέσει το… παραδάκι, ακόμη και για την απλή είσοδο επαγγελματιών. Τι εννοούμε; Σε ορισμένους ναούς των Σερρών, οι ιερείς φέρονται να επιβάλλουν ακόμη και στους φωτογράφους που έχουν κληθεί να αποτυπώσουν στο φακό τους το κοινωνικό γεγονός και το μυστήριο, να πληρώσουν είσοδο, είτε κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ναού, όπως πρίζες κ.λπ., είτε όχι.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλαν καταγγέλλοντες, οι αποδείξεις που δίνουν δεν είναι θεωρημένες από την εφορία και ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Τα παραδείγματα που αποτελούν και καταγγελίες, που έχουν καταγραφεί στο newx.gr είναι πολλά. Συγκεκριμένα μας κατήγγειλαν πως κατά την τέλεση μυστηρίου πριν από μερικές ημέρες, σε ναό των Σερρών, επειδή ο κουμπάρος έκανε το «λάθος» να δώσει μόλις 30 ευρώ, ο ιερέας έκλεισε τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα λόγω της υπερβολικής ζέστης να είναι αποπνικτική, οι ηλικιωμένοι κυρίως δυσφορούσαν, ενώ ένας εξ αυτών μάλιστα φέρεται να λιποθύμησε.

Και δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει εκδώσει σαφή εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να δίνονται χρήματα στους ιερείς, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες, κάποιοι αγνοούν τις συγκεκριμένες οδηγίες.

«Αν δεν πληρώσουμε δεν ξεκινάει καν το μυστήριο,» δηλώνουν αγανακτισμένοι στο newx.gr, πολίτες και επαγγελματίες των Σερρών.

Άραγε τα συγκεκριμένα περιστατικά και διαμαρτυρίες, είναι σε γνώση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου;


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles