Ο Πολιτιστικός –Αθλητικός σύλλογος Στρυμονικού διοργανώνει μουσική βραδιά με το κουαρτέτο εγχόρδων Concerto Quartet,η οποία θα γίνει την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 9μ.μ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού.Η συναυλία αυτή αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Στρυμονικιώτικα 2017».


Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο.
Συντελεστές του Concerto Quartet:
Υπεύθυνος Ενορχήστρωσης: Κωστής Παπάζογλου
Βιολί: Γιώργος Ζαχαρούδης
Βιολί: Ραΐσα Εφίμοβα Ποπαϊλίδη
Βιόλα: Μαρίνη Πεϊκίδου
Τσέλο: Ιωάννης Στέφος


Το Concerto quartet ιδρύθηκε το 1998 από τον Κωστή Παπάζογλου στα πλαίσια της εργαστηριακής ορχήστρας Concerto Conservatorio που έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη μέχρι σήμερα.

To κουαρτέτο εγχόρδων συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς, του Ωδείου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, του Τελλογλείου και των «Αριστοτελείων» του Δήμου Αριστοτέλη κ.ά. Εμφανίστηκε στη Ρόδο, τη Λάρισα, την Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες,την Θεσσαλονίκη και την Φλώρινα. Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλές δημόσιες, επίσημες τελετές παρουσία προέδρων Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών, Υπουργών, πρεσβευτών ξένων κρατών, του οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής καθώς και ηγετών ξένων κρατών κ.ά.

Εκτός από έργα της κλασικής και ρομαντικής εποχής όπως έργα των Haydn, Mozart, Bach, Borodin, Handel κ.ά. το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αυθεντικές κινηματογραφικές συνθέσεις των Morricone, Preisner, Bregovic, Gardel, Bernstein από βραβευμένα φιλμ όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Ο καιρός των τσιγγάνων», «West side story» και άλλα. Επίσης η ερμηνεία αργεντίνικων τάνγκο παραδοσιακής αλλά και λόγιας προέλευσης είναι ένα μουσικό είδος στο οποίο το κουαρτέτο αφιερώνει μεγάλο μέρος της μελέτης του. Έργα Ελλήνων συνθετών λόγιας μουσικής περιλαμβάνονται στις καλλιτεχνικές επιδιώξεις του κουαρτέτου.

Πληροφορίες για την εκδήλωση: Πέτρος Μήτκας ΤΗΛ:6983605367



Διαβάστε επίσης: