serreslife

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα το βράδυ το νέο βιβλίο του διεθνολόγου  και διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Φίλη «Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν». Με εμπεριστατωμένες προσεγγίσεις στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του πολιτικού φαινομένου Ταγίπ Ερντογάν   ο κ. Κώστας Μπακογιάνης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, διεθνολόγος-πολιτικός επιστήμονας και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Κων. Φίλης μίλησαν για το περιεχόμενο του βιβλίο που  αποτέλεσε την  αφετηρία ενός ουσιαστικού διαλόγου με τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΝΙΑ».

«Είναι μια πάρα πολύ ωραία ευκαιρία για να συζητήσουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την Ελληνική εξωτερική πολιτική. Νομίζω  όλοι αισθανόμαστε ότι τα τελευταία χρόνια,  η χώρα μας δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε οτιδήποτε σοβαρά, είναι όμως μια ευκαιρία να αρχίσουμε να συζητάμε όλοι μαζί, από κάτω προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε την αναγκαία συνεργασία, την αναγκαία συναίνεση, την αναγκαία συνεννόηση και να μπορέσουμε επιτέλους να συμφωνήσουμε σε έναν εθνικό στόχο αλλά και ένα εθνικό πλαίσιο για την εξωτερική μας πολιτική.  Τα Ελληνοτουρκικά ξεπερνάνε τον ορίζοντα μιας κάλπης, έχουν να κάνουν με τις επόμενες γενιές» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Εν των εισηγητών και ο Σερραίος στην καταγωγή διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του θέματος του βιβλίου «Είναι πολύ επίκαιρο το θέμα του βιβλίου του κ. Φίλη, ειδικά τώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος αναπτύσσει καθημερινά την αναθεωρητική του ατζέντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εντυπωσιασμένος ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Φίλης τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από το επίπεδο των ερωτήσεων που έγιναν, αλλά και το επίπεδο της συζήτησης που ακολούθησε. Ο κ. Φίλης στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε τα βιβλία των εκαταντάδων παρευρισκομένων που έσπευσαν να του μιλήσουν και να τον συγχαρούν.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν  οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ και το βιβλιοπωλείο Επικαιρότητα. Τη  συζήτηση συντόνισε  ο πρόεδρος της Τηλεόρασης Επιλογές Θεόδωρος Ελιόγλου.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών

Διαβάστε επίσης: