serreslife

Νέοι άνθρωποι με διάθεση εθελοντικής προσφοράς και με βαθιά ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος, θα συμμετάσχουν και φέτος στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν για ακόμη μία χρονιά οι φορείς τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη λίμνη, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα προστασίας τους περιβάλλοντος αλλά και ανάδειξης ενός σημείου αναφοράς για τις Σέρρες , που είναι η λίμνη Κερκίνη.

Στο πλαίσιο της δράσης, 26 νέοι άνθρωποι από διάφορα σημεία της Ελλάδας, ηλικίας από 17-22 ετών, θα φιλοξενηθούν στην Κερκίνη από τις 30/7 έως τις 12/08 και κάθε πρωί θα προχωρούν στον παραλίμνιο καθαρισμό της λίμνης, ώστε να συμβάλουν στην ανάδειξη της απίστευτης ομορφιάς της περιοχής. Τον υπόλοιπο χρόνο , θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις πλούσιες δραστηριότητες που παρέχονται στη λίμνη (βαρκάδες, ποδηλατάδες, πεζοπορίες κτλ) καθώς και εκδρομές σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού.

Το πρωί της Πέμπτης 26/7/2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Ρέκλος που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Κερκίνη(ιδιοκτήτης «Οικοπεριηγητής») παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την εν λόγω δράση.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης επισήμανε πως η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προβάλλοντας με κάθε μέσο την πρωτοβουλία. Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης η λίμνη Κερκίνη είναι μια περιοχή σπάνιου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που αποτελεί τουριστικό θησαυρό για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Συνεπώς , είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας να την προστατεύουμε, να την φροντίζουμε και να την αξιοποιούμε.

«Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μαζί με τους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας, τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης και όλους όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή , έχουμε αναλάβει την ευθύνη για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης. Γι’ αυτό και έχουμε συντάξει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας με συγκεκριμένους όρους, ώστε να προστατεύουμε την λίμνη Κερκίνη, που αποτελεί βασικό πόλο τουριστικής έλξης.Εκτός όμως από αυτό , φροντίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία της λίμνης και του περιβάλλοντος εν γένει. Ο παραλίμνιος καθαρισμός της λίμνης από νέους ανθρώπους εντάσσεται στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Γιάννης Ρέκλος ,αφού ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και όλους τους υπόλοιπους φορείς για τη στήριξη, τόνισε πως η δράση υλοποιείται ήδη από το 2000 , με το εθελοντικό κίνημα νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα να ισχυροποιείται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους Σερραίους πολίτες να συμμετάσχουν στις 7/8 στον καθαρισμό της λίμνης μαζί με τους εθελοντές, που θα το πράττουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες. Όπως επισήμανε, δυστυχώς κάθε χρόνο τα σκουπίδια που μαζεύονται στην λίμνη από τους παραπόταμους του Στρυμόνα είναι πολλά και ο καθαρισμός της είναι απαραίτητος.

Τέλος , επισήμανε την διάθεση και το μεράκι με το οποίο συμμετέχουν στη δράση όλοι οι εθελοντές, οι οποίοι μάλιστα φεύγουν με άριστες εντυπώσεις για τις Σέρρες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής μας.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: