serreslife

Μαθητές δημοτικών σχολείων πλημμύρισαν τον πεζόδρομο της οδού Κ.Καραμανλή την Παρασκευή 15-12-2017 προκειμένου να συμμετέχουν στον στολισμό Χριστουγεννιάτικων δέντρων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών  και το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών “ Στολίζω την πόλη μου” για έβδομη συνεχή χρονιά.

"Με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής ικανότητας των μικρών παιδιών, των μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου, στολίζουμε το κέντρο της πόλης μας.  Τα Χριστούγεννα είναι κυρίως για τα παιδιά. Έτσι μετά από τη σημερινή εκδήλωση “ Στολίζω την πόλη μου” ξεκινά  στις 20 Δεκεμβρίου 2017 η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ”, με πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης επισκεπτόμενος τον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αθλητισμού και Πολιτισμού Βασίλη Τερζή.

Είκοσι πέντε και πλέον φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα  τοποθετήθηκαν κατά μήκος των πεζοδρόμων Κωνσταντίνος Καραμανλής, Εμμανουήλ Ανδρόνικου, μπροστά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και στην Πλατεία Ελευθερίας για να στολιστούν με δημιουργίες και κατασκευές των μικρών και μεγάλων μας φίλων.  

Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσική και τραγούδια από τους συμμετέχοντες μαθητές. Με το τέλος της εκδήλωσης στο κάθε σχολείο  απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη εκδήλωση επιλέχτηκαν να χρησιμοποιηθούν όχι κομμένα αλλά φυσικά δέντρα σε γλάστρα με ριζικό σύστημα και χώμα. Με το πέρας των εορτών θα αποδοθεί στο κάθε σχολείο το Χριστουγεννιάτικό δέντρο που στόλισαν οι μαθητές του για να το φυτέψουν στην αυλή ή στο κήπο του φροντίζοντας παράλληλα την ανάπτυξή του. “Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δώσουμε ένα δεύτερο μήνυμα στα παιδιά που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική συνείδηση συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση”, δήλωσε ο Eντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, Βασίλης Τερζής.

Από το γραφείο τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: