serreslife

Για τις συναντήσεις του στην Αθήνα στις 26-27 Απριλίου 2017 με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σταθάκη Γεώργιο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο, ενημέρωσε τους Σερραίους δημότες ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Η συνάντηση του Δημάρχου Σερρών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη έγινε για το θέμα της εισφοράς σε χρήμα για την Πράξη Εφαρμογής της περιοχής Αλημπέκιοι.
Στη συνάντηση προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές του Νομού Σερρών, όπως επίσης και ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 26-4-2017 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσία του Υπουργού κ. Σταθάκη Γεωργίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, οι βουλευτές κ. Αραμπατζή Φωτεινή και κ. Τζελέπης Μιχάλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών Φωτιάδης Στέφανος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολεοδομίας κ. Κυρτάσογλου Δημήτρης.
Ο κ. Αγγελίδης κατέθεσε στον κ. Σταθάκη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για ακύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής Αλιμπέκιοι και τον ορισμό νέας επιτροπής με στόχο τη μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο της εισφοράς σε χρήμα.
Μετα τη συζήτηση ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι αφού διερευνήσει διεξοδικά το θέμα, θα απαντήσει εγγράφως για το τι μπορεί να κάνει, σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών.
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 ο κ. Αγγελίδης επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο και συζήτησε σχετικά με τις προτάσεις που κατάθεσε ο Δήμος Σερρών για τις εγκαταστάσεις πυρασφάλειας στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο εθνικό στάδιο.
Για τις προτάσεις αυτές ο Υφυπουργός είπε, ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στον Ιούνιο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα 26-27 Απριλίου 2017, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ενημέρωσε ότι επισκέφτηκε τη Μονή Πετράκη και το Πράσινο Ταμείο, για το θέμα της αποζημίωσης του ακινήτου της Εκκλησίας, που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών. Προέκυψε από τη ΔΟΥ Σερρών μια διαφορά 172.000 ευρώ υπέρ της Εκκλησίας, πέραν των 400.000 ευρώ για την αποζημίωση του ακινήτου και το θέμα των συζητήσεων ήταν η επίσπευση των ενεργειών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προκειμένου το ακίνητο της Εκκλησίας να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών.
Από το γραφείο τύπου

Διαβάστε επίσης: