serreslife

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης του Δήμου Σερρών Χρήστος Χαρίτος την Τετάρτη 26-4-2017, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το καθεστώς που διέπει τις κατασχέσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτος, η διαδικασία των κατασχέσεων ξενικά από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, όταν τα χρέη γίνουν ληξιπρόθεσμα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7,9,30 και 30Α του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (ΚΕΔΕ) και το άρθρο 24 του Ν. 2915/2001.

Η μη επιβολή του νόμου είναι διωκόμενη πράξη της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση. Συνεπώς δεν είναι στο χέρι του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής να αποτρέψει ή να προχωρήσει στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Το καθεστώς διέπεται αποκλειστικά από νόμους της Ελληνικής Βουλής ανεξάρτητα της βούλησης της δημοτικής αρχής.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τους πολίτες, είπε ο κ. Χαρίτος, ότι έχει σταλεί στο Δήμο Σερρών, έγγραφο από το Πρωτοδικείο Σερρών και τον Ειδικό Ανακριτή που ζητάει να ενημερωθεί για τις ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου Σερρών για τα έτη 2002-2010.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία περί εμπλοκής του Δήμου στη διαδικασία αυτή είναι άκρως συκοφαντική και μοναδικό στόχο έχει να πλήξει τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.

Από το γραφείο τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: