Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για το Δημοτικό λαχανόκηποΣυνεχίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου Σερρών για τη νέα καλλιεργητική περίοδο από το Δήμο Σερρών, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών και την εγκατάσταση υπόγειου αρδευτικού δικτύου. Ο λαχανόκηπος λειτούργησε και τα προηγούμενα χρόνια μέσα από πρόγραμμα, το οποίο όμως μόλις ολοκληρώθηκε δεν υπήρχε ανάλογο ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μια περιφραγμένη έκταση του Δήμου δέκα (10) στρεμμάτων, στην οποία άποροι, άνεργοι και συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα θα μπορούν να φυτέψουν τα οπωροκηπευτικά τους. Σε κάθε έναν ενδιαφερόμενο παραχωρείται έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων, για την οποία και θα έχει την αποκλειστική ευθύνη. Αν δεν καλυφθεί όλη η έκταση από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί, μπορούν να καλλιεργούν στο λαχανόκηπο και δημότες του Δήμου Σερρών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους, όπως αναφέρονται παρακάτω, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο 120 της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας τηλ. 2321350571.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)
Φωτοτυπία Ταυτότητας
Λογαριασμό Κοινής Ωφέλειας
Εκκαθαριστικό Εισοδήματος Τελευταίου Έτους
Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
Υποχρέωσή των δικαιούχων είναι να δίνει το 10% όσων παράγουν στην κοινωνική κουζίνα του Δήμου.

Πηγή: diktyotv.gr


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles