serreslife

Καταπέλτης ήταν το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Επιλογες ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος πολεοδομίας του δήμου Σερρών κος Παύλος Μυστακίδης αναφερόμενος στις αλλαγές που πραγματοποιεί ο δήμαρχος Σερρών στο σχήμα της δημοτικής αρχής.
Μεταξύ άλλων ο κος Μυστακίδης κάλεσε τον Π. Αγγελίδη εάν έχει το θάρρος να εξηγήσει δημόσια τους λόγους που τον απομάκρυνε ενώ έκανε λόγω και για προεκλογικές συμφωνίες αναφορικά με τους μόνιμους αντιδημάρχους.

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Συνέντευξη Τύπου, απολογισμό του έργου του, παραχώρησε ο πρώην πια αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.

«Εμένα με αξιολόγησε πολύ σωστάη κοινωνία, οι συνδημότες μου .Την εποχή ,την δεύτερη φορά που ο συνδυασμός είχε μειώσει κατά πολύ τα ποσοστά του εγώ ήμουν που ανέβασε τα ποσοστά του κατά 350 ψήφους», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι αξιολόγησε σωστά την θητεία του ο δήμαρχος Σερρών

Το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, γνωστοποίησε ο Παύλος Μυστακίδης, στο Συντονιστικό όργανο της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων», όπως δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 24 Φεβρουαρίου 2017. Ο αντιδήμαρχος Σερρών, Παύλος Μυστακίδης, παραχώρησε τη συνέντευξη λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Σερρών, Πέτρου Αγγελίδη για τις αλλαγές στις θέσεις άσκησης ευθύνης στον δήμο Σερρών, όπου πλέον ο κ. Μυστακίδης δεν έχει καμιά θέση. Ο κ. Μυστακίδης δήλωσε ότι ησυνέντευξη έχει χαρακτήρα προσωπικού απολογισμού:

«Η προσπάθειά μου μέσα από την θέση του αντιδημάρχου Έργων, Υποδομών και Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας ήταν διαρκής και βασιζόταν στο αληθινό και ανθρώπινο ενδιαφέρον. Στην προσπάθειά μου κατέθεσα την πεμπτουσία της τεχνογνωσίας μου και της πολυετούς εμπειρίας μου ως μηχανικός. Παρά τις αντίξοες συνθήκες ,αμέτρητες παρεμβάσεις σε ποικίλα προβλήματα που άπτονται του τομέα ευθύνης μου έλαβαν αίσιο τέλος», τόνισε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένααπό τα έργα όπως: στην διάνοιξη της οδού Απαμείας, όπου βρίσκεται ο νέος σταθμό των λεωφορείων του ΚΤΕΛ , χαρακτηριστικά για το έργο αυτό είπε ότι «Την οδό αυτή την άνοιξα λόγω της εμπειρίας που είχα πάνω στην τοπογραφία και την διαχείριση των υποθέσεων αυτών.Η οδός άνοιξε αναίμακτα σε δύο μέρες», στις πρώτες αστικές αναπλάσεις που έγιναν στο κέντρο της πόλης και στην μελέτη για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις, στην κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, ,στις κατεδαφίσεις του παιδικού σταθμού στο Κεντρικό Πάρκο, στις κατεδαφίσεις τριάντα κτηρίων που ήταν χαρακτηρισμένα ως επικίνδυνα ετοιμόρροπα ,στην αγροτική οδοποιία, στις παρεμβάσεις που αφορούν την πολιτική προστασία

«Δεν υπήρχε πρόβλημα στο οποίο δεν παραβρισκόμουν , οποιαδήποτε μέρα του χρόνου και οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας» σημείωσε.

Ακολούθως προχώρησε στον απολογισμό της θητείας του ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας. Όπως υποστήριξε η θητεία αυτή σηματοδοτείτε από την επιτυχή πορεία του ζητήματος των στρατοπέδων. Δήλωσε «Παρέλαβα σε επίπεδο ενός σκονισμένου φακέλου στο ΥΠΕΚΑ και σε λιγότερο από έξη μήνες οδήγησα το θέμα στην ολοκλήρωση μέχρι το σημείο της τελικής υπογραφής ς μέσα σε τρομερές διαδικασίες ελέγχου των πολεοδομικών μελετών και έγκρισης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Το οποίο είναι ένα συμβούλιο από όλη την Ελλάδα, που αποτελείται από επτά αρχιτέκτονες. Εγκρίθηκαν από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, έγιναν ΦΕΚ, δηλαδή δημοσιεύθηκε η έγκριση των πολεοδομικών μελετών στην εφημερίδα της κυβέρνησης και έχει μείνει η τελική υπογραφή από τον υπουργό»

Χαρακτήρισε, δε αποκλειστικά προσωπική επιτυχία την διεκδίκησης και επιτυχή ροή των 403 χιλιάδων ευρώ από το Πράσινο Ταμείο με σκοπό την απαλλοτρίωση οικοπέδου3,5 στρεμμάτων της εκκλησίας, το πρώην κτηνιατρείο στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης, υπόθεση που έχει ολοκληρωθεί.

«Μια άλλη σοβαρή δράση που δεν έγινε στο παρελθόν και αφορά την ακίνητη περιουσία του δήμου Σερρών έγινε πραγματικότητα επί της θητείας μου. Αναγνωρίστηκαν όλες οι καταπατημένες δημόσιες κοινόχρηστες εκτάσεις και κλήθηκαν 500 συνδημότες,150 το 2015 και 350 το 2016, ν α απελευθερώσουν ή να εκμισθώσουν με τις νόμιμες διαδικασίες τι ς εκτάσεις που κατείχαν αυθαίρετα. .Για το σκοπό αυτό και με την χρήση του τεχνικού προσωπικού μου αρχείου συντάχθηκαν τοπογραφικά διαγράμματα για εκτάσεςι που ξεπερνούν τις2500 στρέμματα, η εκμίσθωση των οποίων απέφερε στο δήμο Σερρών ετήσιο εισόδημα 100 χιλιάδων ευρώ» ανέφερε.

Κορυφαίο σε σπουδαιότητα θέμα που χειρίστηκε, όπως τόνισε ο κ. Μυστακίδης, έχει να κάνει με την επικαιροποίηση του αρχείου των ακινήτων του δήμου. «Συγκεκριμένα βρέθηκε και καταγράφηκε όλη η ακίνητη περιουσία του δήμου καταχωρήθηκε σε ένα αρχείο ,το οποίο παρέλαβε η αντιδιημαρχία Οικονομικών και υπολογίστηκαν οι αξίες όλων αυτών με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στον ισολογισμό. Το κεφάλαιο του δήμου αυξήθηκε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή διπλασιάστηκε» ανέφερε.

Καταλήγοντας ο κ. Μυστακίδης ευχαρίστησε τους Σερραίους που το τίμησαν, τον στήριξαν με την ψήφο τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αντικαταστατές του. «Ευχαριστώ τους συνδημότες μου που με στήριξαν τόσο την πρώτη φορά το 2010, αλλά κυρίως όσους με τίμησαν το 2014, δίνοντας δύναμη με τις επιπλέον 350 ψήφους στήριξης και αναγνώρισης»

Ερωτηθείς αν είχε συζητήσει με τον δήμαρχο, Πέτρο Αγγελίδη για την αντικατάστασή του, δήλωσε: «Για την αντικατάστασή μου θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Δήμαρχο. Είχε δικαίωνα να το κάνει ,υπήρχαν πιθανότητες 50%να μείνω και 50% να μην ανανεωθεί η θητεία μου. Την περασμένη Παρασκευή μου ανακοίνωσε την απόφαση ο δήμαρχος». Λέγοντας ότι του έγινε πρόταση να συνεχίσει ως εντεταλμένος σύμβουλος, αλλά την απέρριψε καθώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας, οικογενειάρχης με τρία παιδιά και πρέπει να δουλέψει στο γραφείο του

«Όταν μου δόθηκε η υποχρέωση (αντιδημαρχία) νομίζω ότι ανταποκρίθηκα με το παραπάνω. Ποτέ δεν εξαρτήθηκα από την πολιτική ήδη διατηρώ εδώ και 33 χρόνια τεχνικό γραφείο, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ποτέ δεν ακούμπησα την ζωή μου στην πολιτική», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει γνωστοποιήσει στο συντονιστικό όργανο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, την επιθυμία να διεκδικήσει μέσα από τις διαδικασίες της να είναι υποψήφιος δήμαρχος. «Είναι νωρίς ακόμα. Όλα αυτά όμως θα συνεκτιμηθούν στην πορεία και ανάλογα με τις καταστάσεις που θα υπάρξουν», είπε.

«Εμένα με αξιολόγησε πολύ σωστάη κοινωνία, οι συνδημότες μου. Την εποχή ,την δεύτερη φορά που ο συνδυασμός είχε μειώσει κατά πολύ τα ποσοστά του εγώ ήμουν που ανέβασε τα ποσοστά του κατά 350 ψήφους», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι αξιολόγησε σωστά την θητεία του ο δήμαρχος Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη

Διαβάστε επίσης: