serreslife

Στις φυλακές Νιγρίτας οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στη μια περίπου το μεσημέρι ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροληψίας και εκβιασμού και ο φροντιστής που φέρεται ως συνεργός του μετά τη ομόφωνη απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα το απόγευμα της Παρασκευής που τους έκρινε προφυλακιστέους, ενώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η σύζυγος του φροντιστή και συνιδιοκτήτρια.

Ο καθηγητής για λόγους ασφαλείας οδηγήθηκε στην Δ1 υποπτέρυγα του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας , στο ίδιο κελί με δύο δύο κρατούμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν ο ένας την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών και ο δεύτερος της πλαστογραφίας. Ο φροντιστής οδηγήθηκε ίδια υποπτέρυγα σε διπλανό κελί.

Η πολύκροτη υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί ένταση στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σαφείς αιχμές αφήνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας στην επιστολή του προς τη Διοίκηση του ΤΕΙ λέγοντας πως θα πρέπει να απομονώνει εξαρχής τέτοιου είδους γεγονότα και όχι να περιμένει πρώτα έγγραφες καταγγελίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ αναφέρει πως το ντροπιαστικό αυτό γεγονός με τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελεί δυσφήμιση όχι μόνο για το Ίδρυμα αλλά και για όλο το Νομό Σερρών. Επισημαίνοντας πως τους τηλεφωνούν Πρόεδροι από Επιμελητήρια της χώρας είτε σκεπτόμενοι την αποφυγή σπουδών στις Σέρρες είτε αναφερόμενοι σε γνωστά σε αυτούς περιστατικά.

Δεν άργησε η απάντηση από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Χασάπη ο οποίος απαντά πως «για τα λάθη και τις παραλείψεις που επέτρεψαν τη διαιώνιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης για πάνω από δεκαπέντε χρόνια ας προβληματιστούμε όλοι μας, εντός και εκτός του ιδρύματος» αναφέρει χαρακτηριστικά παραθέτοντας το πώς ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι μέσω ανώνυμης καταγγελίας, εξάροντας την καθοριστική συμβολή της Εισαγγελίας Σερρών και του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της εφημερίδα Δημοκρατία κάνει λόγο για δεύτερο καθηγητή στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα να έχει την ίδια δράση. Ο Πρύτανης Δημήτρης Χασάπης σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία τόνισε πως δεν έχουν ζητηθεί από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στοιχεία από το ΤΕΙ Σερρών για άλλον καθηγητή.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: