Καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις στον Προμαχώνα για εισαγωγή λαθραίων ποτών και καυσίμων

serreslife

Οι συνεχόμενες συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών αλλά και άλλων προϊόντων επιβεβαιώνουν τις μεγάλες διαστάσεις του συγκεκριμένου προβλήματος, με σοβαρές συνέπειες στην τοπική οικονομία, γεγονός που έχει επισημανθεί κατά κόρον από τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα από το Επιμελητήριο Σερρών, ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο τελωνείο του Προμαχώνα αλλά και αναβαθμισθεί ο εξοπλισμός του.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας έχει οδηγήσει σε διαδοχικές συλλήψεις. Μόνο χθες και προχθές συνελήφθησαν έξι άτομα σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, όπου επιχειρήθηκε η παράνομη εισαγωγή 420 φιαλών λαθραίων ποτών αλλά και πετρελαίου.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν στον Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 59 και 56 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 332 φιάλες αλκοολούχων ποτών, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς.

Η σύλληψη των δραστών έγινε από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρα και πάλι στον Προμαχώνα, από αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνέλαβαν 45χρονο ημεδαπό, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, 52 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Το πρωΐ της περασμένης Παρασκευής, στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, βρέθηκαν στην κατοχή 54χρονου ημεδαπού 36 φιάλες αλκοολούχων ποτών, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 31χρονος και μια 43χρονη, βρέθηκαν να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους τρία δοχεία, που περιείχαν 50 λίτρα πετρέλαιο, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες καυσίμου θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles