Παπάς είναι ο ένας μεσολαβητής στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας σε περιοχή των Σερρών

serreslife

Ο κάτοχος του πολύτιμου ευρήματος εντοπίστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και του τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Παπάς είναι ένας από τους δύο μεσάζοντες που αναζητούσαν υποψήφιο αγοραστή που θα διέθετε μεγάλο χρηματικό ποσό για να του πουλήσουν την τεράστιας αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή, την οποία είχε στο σπίτι του σε περιοχή των Σερρών ένας 44χρονος τσιγγάνος!

Ο κάτοχος του πολύτιμου ευρήματος εντοπίστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και του τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων. Στην προανάκριση, είχε αποκαλύψει τα στοιχεία ταυτότητας ενός 35χρονου και ενός 53χρονου που θα μεσολαβούσαν για να πουληθεί το αρχαίο αντικείμενο και περιελήφθησαν στην δικογραφία.

Η ύψους μήκους 0,21 εκατοστών και βάρους τεσσάρων κιλών μαρμάρινη κεφαλή νεαρού άνδρα που χρονολογείται στα ύστερα Ελληνιστικά - Ρωμαϊκά χρόνια (2ος – 1ος αιώνας π.Χ.) κατασχέθηκε και εστάλη στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθεί από ποιο χώρο προέρχεται.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε εδώ την υπόθεση:
Συνελήφθη 44χρονος στις Σέρρες που κατείχε ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας μαρμάρινη κεφαλή του 1ου αιώνα π.Χ.


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles