serreslife

Σεβόμενος την παρουσία δεκάδων Σερραίων εκθετών επέλεξα πέρα ως πέρα συνειδητά να κρατήσω στάση υπομονής και σιωπής προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν αρνητικό κλίμα πριν , αλλά κατά της διάρκειά της Έκθεσης (SerExpo 2018).


Επιπλέον, να ξεκαθαρίσω εκ προοιμίου ότι συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία ,το κόστος και την κούραση (σωματική και ψυχολογική) που γενικώς διακατέχει τον κάθε εκθέτη. Είναι σαφές ότι όλη μου η προσοχή εστιάζεται προς την κατεύθυνση ενός υγιούς επιχειρείν που θα «πατάει» σε στέρεες και διαφανείς βάσεις.


Αυτή η Έκθεση, που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν και η πρώτη που διοργανώθηκε υπό τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών. Εμείς, ως παράταξη «Επιμελείς Σέρρες», αναμέναμε με καλόπιστη διάθεση συνεργασίας να συμμετέχουμε ενεργά στην κορυφαία αυτή εκδήλωση του ΕΒΕΣ, ώστε να κινητοποιήσουμε και τις δικές μας δυνάμεις με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της SerExpo (το είχαμε άλλωστε και προεκλογικά δεσμευτεί) προκειμένου τα οφέλη που θα αποκόμιζε ο Σερραίος και η Σερραία επιχειρηματίας να ήταν πολλαπλά και πάντως περισσότερα από τις άλλες παρελθούσες συμμετοχές στην ίδια Έκθεση.


Δυστυχώς, ο τρόπος που και τις δύο(2) φορές ήρθε ως θέμα η τέλεση της Έκθεσής αυτής στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν τουλάχιστον πρόχειρος, απαράδεκτος και αφελής. Υπό την έννοια, ότι το μόνο που απασχόλησε το Σώμα στη συζήτηση επί του Θέματος της SerExpo αφορούσε στη μεταφορά της πίστωσης προς την ΕΠΑΝΕΣΕΡ, η οποία άλλωστε είχε και την αποκλειστική διοργάνωση της Έκθεσης. Αυτό και τίποτα άλλο ! Στην ουσία, η διοίκηση Μέγκλα δεν έδειξε καμιά διάθεση και προθυμία να μας ενεργοποιήσει στην όλη διαδικασία, αντιθέτως απέκλεισαν την παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» και αδιαφόρησαν για τη συμμετοχή του όποιου Μέλους μας στο ΔΣ.


Ως μέλη του κορυφαίου οργάνου του Επιμελητηρίου Σερρών , παραμείναμε (χωρίς δική μας υπαιτιότητα) απλοί παρατηρητές ενός γεγονότος , για το οποίο μας «σέρβιραν» και πάλι ένα τριήμερο εκδηλώσεων.


Δεν συμμετείχαμε σε καμιά συζήτηση που είχε να κάνει άμεσα ή έμμεσα με τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της SerExpo και είναι όντως εντυπωσιακά δυσάρεστο ότι μέχρι και σήμερα αγνοούμε (χωρίς δική μας υπαιτιότητα και ευθύνη) βασικές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με το κόστος και το λοιπό πρόγραμμα της Έκθεσης .


Η πρώτη περιχαρής υπόσχεση του Προέδρου Μέγκλα από τα σκαλοπάτια γνωστής καφετέριας των Σερρών, δευτερόλεπτα μετά το «κλείδωμα» της νίκης του στις εκλογές, ΝΑΙ έγινε πράξη : Ήρθε στις Σέρρες και τραγούδησε ο Γιάννης Πάριος !


Την ίδια στιγμή , Εμείς, ως παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για την τύχη που είχαν τα ερωτήματα που θέσαμε (και γραπτώς στα Διοικητικά Συμβούλια του Οργάνου) και τα οποία όλοι οι Σερραίοι πρέπει σήμερα να πληροφορηθούν ότι «παρατύπως» μας τα άφησαν …αναπάντητα !
1: Γιατί αυξήθηκε το κόστος συμμετοχής των εκθετών κατά 30% έως 40% , όταν εσείς οι ίδιοι διατυμπανίζατε παντού ότι τα κόστη για τη SerExpo 2018 καλύπτονται από χορηγούς ;
2 :Γιατί δεν μας δίνεται τον απολογισμό της ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ που σας ζητήσαμε και εγγράφως
3: Πόσο κοστίζει η διεξαγωγή SEREXPO ; πόσο οι καλλιτέχνες ; ποιοι οι χορηγοί ;
4: Γιατί δεν άλλαξε τόπο διεξαγωγής η Έκθεση, όπως εμφατικά υποσχόσασταν και παρέμεινε στον ίδιο ακριβώς χώρο; Έναν χώρο, που όλοι παραδέχονται ότι είναι Μικρός – Επικίνδυνος – Μη Λειτουργικός ;
5: Πού βρίσκονται τώρα οι Γενικοί Γραμματείς και οι λοιποί «Αξιωματούχοι», που επισκέπτονταν παλιότερα το Επιμελητήριο Σερρών, έδιναν μαζί σας «πομπώδεις» Συνεντεύξεις Τύπου και έβγαιναν μαζί σας αναμνηστικές φωτογραφίες ;
6: Γιατί δεν επιλέξατε τη λύση του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» , που επανειλημμένως σάς υποδείξαμε ως τον πλέον ιδανικό και κατάλληλο τόπο ; Μήπως προσωπικές εμπάθειες σας απαγόρευαν συνεργασία με τον Δήμο Σερρών ;
Σε ερώτημα μας στο διοικητικό συμβούλιο εάν τηρούνται τα νόμιμα και έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες , ώστε να διασφαλιστεί ο ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της serexpo και των παράλληλων εκδηλώσεων μας απαντήσατε εσείς και ο Νομικός σύμβουλος του ΕΒΕΣ Κος Σπυρόπουλος Παναγιώτης πως όλα είναι νόμιμα .


Γιατί δεν μας στείλατε αντίγραφα των αδειών που έχουν εκδοθεί απ τις αρμόδιες υπηρεσίες , όπως σας έχουμε γραπτός αιτηθεί ;

Κατόπιν όλων των παραπάνω , αποφάσισα προσωπικά μην παραστώ στα εγκαίνια της SerExpo 2018 , φυσικά αναμένουμε καλοπίστως να μας δείξετε αυτές που έχετε στα χέρια σας, αν βέβαια υπάρχουν , αλλά και να απαντήσετε στα ερωτήματα μας.
Η παράταξη «Επιμελείς Σέρρες» επιθυμεί αποδεδειγμένα και πάγια το καλό της σερραϊκής επιχειρηματικότητας αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες και με ξεκάθαρο προαπαιτούμενο το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, που εσείς δυστυχώς κ.Μέγκλα ουδέποτε επιδιώξατε.
Κρίμα . . .


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΊΤΖΙΔΗΣ
Επικεφαλής Αντιπολίτευσης ΔΣ Επιμελητηρίου Σερρών
Επικεφαλής Παράταξης «Επιμελείς Σέρρες»

Από το προσωπικό λογαριασμού του Βασίλη Καλαϊτζίδη στο Facebook
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι δικό μας μοντάζ

Διαβάστε επίσης: