Βρέθηκε κάτι στο οποίο να συμφωνούν και οι 7 Δήμαρχοι του Ν.Σερρών !Ίσως είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές, στις οποίες άπαντες οι Καλλικρατικοί Δήμαρχοι του Νομού Σερρών, και οι επτά(7) δηλαδή, συμφώνησαν απολύτως.


Ο λόγος για την επιστολή, που όλοι τους συνυπέγραψαν και την οποία, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τους Αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπ. Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του ΓΕΝ και τους Βουλευτές των κομμάτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέσω αυτής της επιστολής, οι αιρετοί της Βόρειας Ελλάδας ζητούν την παραμονή του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως υποστηρίζουν  «η παράταση της παραμονής του θωρηκτού είναι αναγκαία, προκειμένου να καλυφθεί το έντονα αυξημένο ενδιαφέρον εκατοντάδων σχολείων και δεκάδων χιλιάδων πολιτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλουν να ξεναγηθούν στο ιερό κειμήλιο «των νικηφόρων αγώνων του έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία».

Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Σερρών σε αυτήν την επιστολή έβαλαν την υπογραφή τους οι : Δήμαρχος Σερραίων – Πέτρος Αγγελίδης, Δήμαρχος Βισαλτίας – Αγνή Δουβίτσα, Δήμαρχος Εμμ.Παππά – Δημήτρης Νότας, Δήμαρχος Ηράκλειας – Κλ. Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Αμφίπολης –Κώστας Μελίτος, Δήμαρχος Ν.Ζίχνης- Ανδρέας Δαϊρετζής και Δήμαρχος Σιντικής – Φώτης Δομουχτσίδης.

Ρεπορτάζ : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσιογράφος)


Τελευταία Σερραϊκά Νέα

More Articles