Όταν γύρω μας υπάρχει μαυρίλα και καταχνιά, όταν τα όνειρα του πολίτη συρρικνώθηκαν μόνο στην επιβίωση, όταν οι ελπίδες έμειναν ξεκρέμαστες και όλα γύρω έγιναν μαύρα, τότε το ποδόσφαιρο παίζει το οξειδωτικό μέσο, γίνεται φάρμακο και γιατρειά, βγάζει το «αχ» των Σερραίων στους δρόμους. Το ζήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, το είδαμε στα αθλητικά στέκια, το νιώσαμε στη φωνή και στο βλέμμα του Σερραίου.


Το ποδόσφαιρο είναι η ανατροπή της μετριότητας, είναι διασκέδαση, είναι αγχολυτικό, είναι το αναβολικό που χρειάζεται αυτήν την ώρα ο Σερραίος. Το ποδόσφαιρο όμως είναι κυρίως το όνειρο, το ταξίδι, ο προορισμός. Είναι η διέξοδος από τα προβλήματα της εποχής, είναι το «κάτι» στο «τίποτα» που κυριαρχεί γύρω μας.

Δεν έμειναν πια ευκαιρίες να εκτονωθεί ο Σερραίος, αφού σε τίποτα πια δεν ελπίζει και κανείς δεν μπορεί να ξεσηκώσει από μέσα του το όνειρο. Το ποδόσφαιρο λοιπόν γίνεται το μόνο μέσο για να αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον, για να γλυκάνει την πίκρα του από την πολιτική και οικονομική κατάσταση. Το ποδόσφαιρο δίνεται σαν φάρμακο για να επουλώσει τις πληγές, που κάποιοι άλλοι του άνοιξαν.

Σερραίοι που από το υστέρημά τους έκοβαν εισιτήριο στο Παραλίμνιο, στο Σκούταρι, στην Καρπερή και εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να το πληρώσουν και στήθηκαν έξω από το γήπεδο ή που περίμεναν να ακούσουν τις ιαχές από το γκολ που μπήκε, όλοι μαζί με την ποδοσφαιρική ελπίδα, όλοι μαζί γαντζωμένοι στο όνειρο που θα τους ταξιδέψει.

Φάρμακο και «ναρκωτικό» τούτη την ώρα έγινε το ποδόσφαιρο για τους Σερραίους πολίτες, φάρμακο και «ναρκωτικό» που θα τους κάνει να ξεχάσουν τις ασχήμιες της πραγματικότητας που ζουν. Πολλά «εύγε» που το σερραϊκό ποδόσφαιρο θα εκπροσωπείται από τη νέα σεζόν (2017-2018) από τρεις (3) ομάδες του Νομού. ΜΠΡΑΒΟ !

Άρθρο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσ/φος – φιλόλογος)

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...