"Βελτιώνεται" ο δρόμος για Θεσσαλονίκη στις στροφές Στρυμονικού

eo_ser_thesΜε παρέμβαση του υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη.
Την εφαρμογή ειδικών μέτρων προστασίας της κυκλοφορίας, στο επικίνδυνο σημείο του Κάθετου άξονα της  ΕΓΝΑΤΙΑΣ Θεσσαλονίκης – Σερρών –  Προμαχώνας, μετά το Στρυμονικό για Θεσσαλονίκη, όπου πριν λίγο καιρό έγινε το τραγικό δυστύχημα με νεκρά τέσσερα νεαρά άτομα, αλλά και τα συνεχή ατυχήματα, ζήτησε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ Μάρκος Μπόλαρης, από τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κατασκευών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ Μπούγαλη.

Τα  μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν  την βελτίωση του οδοστρώματος (πιο  τραχύ) ώστε να μην είναι ολισθηρό και την επιβολή μέτρων σήμανσης για τη μείωση της ταχύτητας, για τη μείωση των ατυχημάτων στις δύσκολες καιρικέ συνθήκες του χειμώνα που έρχεται.

Επίσης  ταξιδεύοντας από Σέρρες για Θεσσαλονίκη, διαπίστωσε ότι συνεργεία της  Αναδόχου του έργου του Κάθετου  άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνας, μετά το Στρυμονικό άρχισαν να κόβουν δέντρα πολλών ετών, για τη διαπλάτυνση της οδού.

Με  παρέμβασή του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κατασκευών, ζήτησε να εξετασθεί  η δυνατότητα να μην κοπούν αυτά τα δέντρα (που είναι πάρα πολλά), αλλά αφού εκριζωθούν προσεκτικά να μεταφυτευθούν  σε άλλες θέσεις της οδού.

Ο διευθυντής κ. Μπούγαλης αναγνώρισε την ορθότητα των παρατηρήσεων - προτάσεων του κ Υφυπουργού και διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους, μετά τις σχετικές εντολές στην Ανάδοχο εταιρεία.