Την πρωτοσυνάντησα στις Σέρρες περίπου στα μέσα του 2007 αλλά η τωρινή συνάντησή μας ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα. Γυναίκα όλο δυναμισμό, με άποψη για τα πράγματα, άνθρωπος με «κοφτερή ματιά», ηθοποιός που καθηλώνει, με ερμηνείες ξεχωριστές και χαρακτηριστικές. Κάνει πάρα πολλά αυτήν την περίοδο, είναι προκομένη, πολυάσχολη και φοβερά αισιόδοξη για όσα συμβαίνουν γύρω και τριγύρω. Η ΚΥΡΙΑ Καλλιόπη Ευαγγελίδη είναι χρόνια τώρα αναπόσπαστο μέλος της σερραϊκής κοινωνίας και επιτρέψτε μου να την βάζω πολύ ψηλά λόγω της ποιότητας που έχει.

 

1: Απόφαση ζωής η επιστροφή στις Σέρρες. Το μετάνιωσες ή εξακολουθείς να στηρίζεις αυτήν την επιλογή;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και  όχι στις Σέρρες. Οι Σέρρες είναι η πατρίδα της μητέρας μου. Άρα, δεν τίθεται θέμα επιστροφής αλλά μιας απόλυτα συνειδητής απόφασης για τη οποία δεν μετάνιωσα στιγμή.

2: Σκηνοθετείς παραστάσεις (ΟΛΓΑ – Η ΓΙΑΓΙΑ), ερμηνεύεις ρόλους, διδάσκεις στις ερασιτεχνικές ομάδες των Σερρών και πολλά ακόμη. Διακρίνω φοβερή ενέργεια και ρωτώ πώς όλο αυτό αποζημιώνεται;

Σκηνοθέτησα και την παιδική σκηνή του θεάτρου, έκανα τρεις πρεμιέρες σε έναν μήνα χωρίς ταυτόχρονα να σταματήσω να διαβάζω τα παιδιά μου, να τα πηγαινοφέρνω στις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις και να μαγειρεύω. Οι γυναίκες όταν βάζουμε πρόγραμμα μπορούμε να πετύχουμε απίστευτα πράγματα. Η δημιουργικότητα είναι από μόνη της αποζημίωση.

3: Όλα τα παραπάνω, συν οικογένεια με σύζυγο και τρία παιδιά παρακαλώ. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά (υπό τη έννοια του χρόνου)

Τα παιδιά μου είναι η κινητήριος δύναμη για ό,τι κάνω. Και ο Φώτης, ο σύζυγός μου. Όταν στο σπίτι μου είναι όλοι καλά έχω δύναμη. Αλλιώς απενεργοποιούμαι. Πρόγραμμα και συγκέντρωση είναι η απάντηση στο πρακτικό θέμα του χρόνου. Να ξέρεις τι θες να κάνεις και να μην χάνεσαι σε θεωρίες.

4: Πόσο κοντά στην τέχνη, στον πολιτισμό και στο θέατρο είναι οι Σερραίοι.

Οι Σερραίοι έχουν  παράδοση στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Έχουν δε σαν Μακεδόνες πολύ χιούμορ, το οποίο είναι γνώρισμα τω ευφυών ανθρώπων και ήθος.

5: Πάντως (κακά τα ψέματα) , το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ολοένα και ανεβάζει τον πήχη στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

Χαίρομαι γι’αυτό και το ελπίζω. Φιλοδοξία μου είναι να κάνω το θέατρο κομμάτι της ζωής των Σερραίων και όχι μόνο. Φέτος στο παιδικό έχουμε πολλά σχολεία από την Δράμα. Πρέπει να φέρουμε και τους όμορους νομούς στα Αστέρια.

6: Σου λείπει η Αθήνα με τις τηλεοπτικές δουλειές της ;

Μου λείπει η οικογένειά μου. Οι γονείς μου, ο αδερφός μου, τα ανίψια μου. Τίποτε άλλο. Στη δουλειά μου ότι ήθελα το είχα. Φέτος κλείνω 25 χρόνια επαγγελματίας ηθοποιός. 

7: Πες μου ένα στόχο που βάζεις για το 2018 και θα προσπαθήσεις να τον πετύχεις;

Υγεία θέλω. Τίποτα δεν θεωρώ δεδομένο. Η κάθε μέρα κερδίζεται με αγώνα. Και να πάρω το πτυχίο μου. Σπουδάζω θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν μεγαλώσω (χαχα) θέλω να γίνω Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Όχι στην υποκριτική. Καθηγήτρια Δραματολογίας.  

Συνέντευξη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος

 

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 349 επισκέπτες