Διακόπτονται οι επισκέψεις στο Ταφικό μνημείο στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, για τις ειδικές ομάδες κοινού, λόγω απαιτούμενων εργασιών που θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις με τέσσερις μήνες.

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιότητων Σερρών, Δημητρία Μαλαμίδου, οι οποία διευκρίνισε πως οι εργασίες στον Τύμβο Καστά συνεχίζονται, δε σταμάτησαν ποτέ, ακόμη και όταν ήταν επισκέψιμο το μνημείο για τις ειδικές ομάδες κοινού.

«Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα αφορούν την κατασκευή του οριστικού στεγάστρου που θα ασφαλίζει την είσοδο στο ταφικό μνημείο. Επομένως οι εργασίες θα γίνουν και εντός του ταφικού μνημείου και στον περιβάλλοντα χώρο, θα λειτουργήσει το εργοτάξιο με πιο εντατικούς ρυθμούς για τρεις με τέσσερις μήνες τουλάχιστον», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είπε η κ. Μαλαμίδου τόνισε πως υπάρχουν και οι εργασίες της αναστήλωσης που γίνονται μέσα στο μνημείο, δηλαδή γίνονται μερικές ανατάξεις κάποιων από τα χαρακτηριστικά τα αρχιτεκτονικά, όπως το επιστύλιο πάνω από τις Καρυάτιδες, που θα πρέπει να αναταχθεί και να τοποθετηθεί οριστικά στη σωστή του θέση. Την ίδια ώρα γίνονται και οι εργασίες για την διδακτική αναπαράσταση του περιβόλου , σε ένα κομμάτι αυτού, όπου επανατοποθετούνται κάποιοι μαρμάρινοι δόμοι.

Επίσης η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, σημείωσε πως το ενδιαφέρον για την επίσκεψη στο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ενδιαφέροντος ταφικό μνημείο είναι πολύ μεγάλη και πως από την Τρίτη 18 Απριλίου 2023 – που κατέστη επισκέψιμο για ειδικές ομάδες- μέχρι και σήμερα , δόθηκε η ευκαιρία σε αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων να έρθουν σε επαφή με το μνημείο και να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών ανάδειξης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 388 επισκέπτες