Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

serreslife

Στο χωριό Σκοπιά Σερρών το κίνημα των Δημοκρατών- Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου ήρθε πρώτο με ποσοστό 25,21% στις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Τους περισσότερους σταυρούς έλαβε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Ανδρέας Ανδρεάδης ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε και ευχαρίστησε τους φηφοφόρους. Φαίνεται ότι στη Σκοπιά Σερρών υπάρχει ακόμη κλίμα του 1981 και το επίθετο Παπανδρέου συγκινεί. Διαφορετικά δεν εξηγείται το εκλογικό αποτέλεσμα. Σημειώνουμε ότι πρώτο οι πρωτιές για το ΠΑΣΟΚ στο χωριό ξεκινούν από το 1974. Όταν το ΠΑΣΟΚ πρώτες εκλογές που συμμετείχε είχε λάβει 13% πανελλαδικά, στη Σκοπιά καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό του Κινήματος. Είχε λάβει 63%.Οι επιτελείς του κόμματος σε αναγνώριση της υψηλότερης επίδοσης του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα είχαν τοποθετήσει στους τοίχους της Χαριλάου Τρικούπη φωτογραφία του χωριού.

Εδώ όλοι είναι Παπανδρεϊκοί

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Σκοπιάς Γιάννη Δημητριάδη προκειμένου να μας δώσει την δική του εξήγηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι η εξήγηση είναι απλή. «Στο χωριό μας υπάρχουν παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρεϊκοί όμως, άνθρωποι ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι συναισθηματικά δεμένοι με το επίθετο Παπανδρέου. Και στις εκλογές του 1985 ο Ανδρέας με το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει ποσοστό 80%, για αυτό και τώρα δώσαμε ποσοστό υψηλό στο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου».

Από την Σκοπιά έρχεται το μήνυμα

Ο υποψήφιος βουλευτής Ανδρέας Ανδρεάδης με το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου ερωτηθείς από το «Σ.Θ.» δήλωσε: «Η Σκοπιά αποδεικνύεται για άλλη μία φορά το κάστρο της Δημοκρατικής παράταξης. Πριν από 40 χρόνια από εκεί στάλθηκε το μήνυμα της νίκης. Είχε αποσπάσει το 63% όταν το ΠΑΣΟΚ ξεκινούσε την πορεία του και στις πρώτες εκλογές του 1974 και είχε ποσοστό 13% πανελλαδικά. Τώρα από την Σκοπιά το ποσοστό 25,21% που πήρε το Κίνημα στέλνει πάλι το μήνυμα της νίκης.» Για την ιστορία πάντως αξίζει να αναφέρουμε τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στη Σκοπιά ήταν τα ακόλουθα.

Εγγεγραμένοι 247. Ψήφισαν 124 έγκυρα 119, άκυρα 4, λευκά 1

Ελαβαν

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 30 ψήφους, ΣΥΡΙΖΑ 24, Νέα Δημοκρατία 15, ΠΑΣΟΚ 14, Ανεξάρτητοι Ελληνες 11, Χρυσή Αυγή 10, Ποτάμι 5, Ενωση Κεντρώων 3, Τέλεια- Απόστολος Γκλέτσος 2, ΚΚΕ 1, ΛΑΟΣ 1, Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά 1.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: