Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

serreslife

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιανουαρίου ωστόσο αισθητή έκαναν για ακόμη μία φορά την….απουσία τους χιλιάδες ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν να μη προσέλθουν στις κάλπες με τα ποσοστά αποχής να αγγίζουν το 36,13% σε Εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις κάλπες προσήλθε το 62,68% των 9,8 εκατ. ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Το ποσοστό αποχής παρέμεινε σταθερό σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς τις Εθνικές εκλογές του 2012  η αποχή κυμάνθηκε στο 37,50% ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 η αποχή ξεπέρασε το 40%.

Η μεγαλύτερη αποχή καταγράφηκε στη Φλώρινα (61,54%), ενώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε στην Ευρυτανία (59,2%), στη Λέσβο (58,28%), στη Λακωνία (58,2%), στη Χίο (50,87%), στη Σάμο (50,9%), στην Αρκαδία (51,59%), στη Λευκάδα (50,17%) και στη Θεσπρωτία (49,26%). Οι Σέρρες θα βρεθούν κοντά στις πρώτες θέσεις καταγράφοντας το απογοητευτικό ποσοστό του 45,21%.

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής κατέγραψαν οι εκλογικές περιφέρειες Αχαΐας, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Α' Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας, Ηρακλείου, Β' Αθηνών, Β' Θεσσαλονίκης, Αττικής.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: