Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

serreslife

Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες στα έδρανα της Βουλής.

Νέα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο Νομό Σερρών μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιανουαρίου 2015. Από τους έξι βουλευτές οι τρείς είναι άνδρες και οι τρείς γυναίκες.Δύο εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα με τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου με το Ποτάμι. Για δεύτερη φορά εκλέχθηκαν η Φωτεινή Αραμπατζή με τη Νέα Δημοκρατία η Αφροδίτη Σταμπουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος ( εκλέχθηκε βουλευτής ύστερα από την παραίτηση του Νικήτα Σιώη στις εκλογές του 2012). Για έκτη φορά εκλέχθηκε η κυρία Μαρία Κόλλια. Τέσσερις φορές με τη Νέα Δημοκρατία(2000,2004,2007,2012) και δύο φορές με την ΑΝ.ΕΛ( 2012,2015). Οσον αναφορά τις ηλικίες ο μικρότερος σε ηλικία βουλευτής του Νομού είναι ο Αρτεμιος Ματθαιόπουλος( 1984) και μεγαλύτερη η κυρία Μαρία Κόλλια( 1958).

Αναλυτικά παραθέτουμε τα βιογραφικά των νέων βουλευτών του Νομού Σερρών.

Κώστας Καραμανλής

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974. Μεγάλωσε στη Αθήνα, αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερα δεσμό με τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες.Σπούδασε ιστορία και οικονομικά στο HamiltonCollege της Νέας Υόρκης και , στη συνέχεια αποφοίτησε από την σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων FletcherSchoolofeLawandDiplomacy του Τufts University στη Βοστόνη.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, στρατιωτική θητεία 24 μηνών- πολλοί εκ των οποίων στην 25η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων Ξάνθης. Από το 2002 εως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBSWarburg στο Λονδίνο. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε ποντοπόρο ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ιδρύματος « Κωνσταντίνος Καραμανλής». Είναι γιός του Αχιλλέα Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή- Καραμανλή. Με την γυναίκα του Μιράντα- Μιχαλοπούλου Καραμανλή έχουν αποκτήσει τρία Παιδιά. Την Αναΐς 6 ετών, την Αρια 5 ετών και τον Αχιλλέα ενός έτους.

Φωτεινή Αραμπατζή

 Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974, µμεγάλωσε και δούλεψε στον τόπο καταγωγής τις Σέρρες. Το 1992 πέτυχε µε διάκριση στο Τµήµα της Νοµικής του Α.Π.Θ. απ’ όπου και αποφοίτησε το 1997. Από το 1997 επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εργαστεί ως δηµοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, για ένα και πλέον χρόνο. Δίπλα στους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσµου.Το Σεπτέµβριο του 1998 αποφάσισε συνειδητά να γυρίσει στις Σέρρες και να συµµετέχει ενεργά στα κοινά τους στήνοντας από το µηδέν το “ΔΙΚΤΥΟ” τηλεόραση µε όραµα τη δηµιουργία µιας ισχυρής τοπικής τηλεόρασης, που θα αφορά και θα εκφράζει την κοινωνία, στην οποία απευθύνεται, πιστεύοντας βαθιά στη δύναµη του ενηµερωµένου πολίτη. Πρωτοστάτησε στην διοργάνωση κοινωνικών πρωτοβουλιών µε κορωνίδα το «Δέντρο της Αγάπης», που γεννήθηκε το 2004 και χάρη στους Σερραίους συµπολίτες µου άνθισε και καρποφόρησε για περισσότερα από 10 χρόνια αποκτώντας χαρακτηριστικά θεσµού µε πανελλαδική εµβέλεια.Παράλληλα µε τις επαγγελµατικές µου υποχρεώσεις το 2005 παρακολούθησε καλοκαιρινά προγράµµατα σπουδών στο LondonSchoolofEconomics στην ανάλυση των Πολιτικών Επιστηµών και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν ενώ πραγµατοποίησε και µεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήµιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. µε την τιµητική ψήφο των συµπολιτών της, στην πρώτη µου εκλογική αναµέτρηση. Διετέλεσε µέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κανονισµού της Βουλής, της Επιτροπής Γαλλοφωνίας ενώ είχε την τιµή να επιλεγεί ως µέλος της 11µελούς Επιτροπής της Ν.Δ. για τη Συνταγµατική Αναθεώρηση. Στον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής µου ατζέντας ο πρωτογενής τοµέας και η στρατηγική ανάκαµψής του, ο επιχειρηµατικός κόσµος και οι προοπτικές του, η πάταξη του παραεµπορίου, η ανάδειξη του πολιτιστικού µας πλούτου µε σηµείο αναφοράς την Αµφίπολη. Οµιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 Αφροδίτη Σταμπουλή

Μαιευτήρας γυναικολόγος, απόφοιτη της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1959 στις Σέρρες. Εγγαμη με δύο ανήλικα παιδιά. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ με συμμετοχή σε οργανώσεις δικαιωμάτων και φεμιστικές ομάδες. Μέλος της πανελλαδικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντρικής Επιτροπής. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών έχοντας πλούσια δράση κοινοβουλευτικού έλεγχου.

 Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου

 Γεννήθηκε στις 13-9-1971. Είναι γιός του Νικόλαου και της Μορφούλας Χατζηδημητρίου. Ο πατέρας του κατάγεται από τον Δόμοιρο και η μητέρα του από την Μονοκλησιά. Φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερρών και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ασκεί δικηγορία από το 1997. Είναι δικηγόρος του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣ Σερρών από το 1999 μέχρι σήμερα και έχει δώσει αγώνες κατά της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων και της κατάργησης της αργίας της Κυριακής. Τον Μάρτιο του 2014 εκλέχθηκε πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Είναι παντρεμένος με την Ηλέκτρα Τσιμπακάκα αισθητικό και έχουν ένα γιό, το Νικόλαο που σήμερα είναι πέντε ετών.

 Aρτέμιος Ματθαιόπουλος

Γεννήθηκε στη θεσσαλονίκη στις 14-3-1984. Είναι καθηγητής Μουσικής, άγαμος. Είναι απόφοιτος ΤΕΙ, σχολής διοίκησης και Οικονομίας και μιλάει αγγλικά.Εξελέγη βουλευτής με το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

 Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Φεβρουαρίου του 1958 Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης. Έγγαμη με τον Χρήστο Τσαρουχά (αρχιτέκτων μηχανικός). Έχει έναν γιο τον Κωνσταντίνο Τσαρουχά (πολιτικός επιστήμων) και μία κόρη την Κατερίνα Τσαρουχά (κοινωνιολόγος/δημοσιογράφος). Εξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Υπήρξε Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.Υπήρξε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Εξωτερικών και Αμύνης, καθώς επίσης και Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.Ήταν μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΝΔ από το 1983 έως το 2012. Διετέλεσε μέλος Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ.Τον Φεβρουάριο του 2012μετά την καταψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος. Τον επόμενο μήνα προσχώρησε στο νέο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΚΟ του κόμματος μαζί με τον Χρήστο Ζώη. Στις Εθνικές Εκλογές του 2012 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια Σερρών και εκλέχθηκε ως η μοναδική Βουλευτής προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Στις 18 Μαΐου 2012 εξελέγη ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με 185 ψήφους υπέρ και 96 λευκά. Στις Εκλογές της 17 Ιουνίου 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους (και σύμφωνα με τη σταυροδοσία των Εκλογών του Μαΐου). Το κίνημα διατήρησε την έδρα στην Π.Ο. Σερρών, ανανεώνοντας τη θητεία της στο αξίωμα. Στις 29 Ιουνίου 2012 επανεξελέγη ΣΤ’ Αντιπρόεδρος με 225 ψήφους υπέρ.

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Διαβάστε επίσης: