Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


H πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Χρυσάνθη Παλάζη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό αναφορικά με τον τρόπο άσκησης διοίκησης και αναφορικά με το πρόσωπό της, σχετικά με το ζήτημα του καταλογισμού από δημόσιους ελεγκτές ποσού από επιδόματα που κρίθηκε ότι δεν θα έπρεπε να εισπράξουν τόσο η ίδια όσο και άλλοι 11 υπαλληλοι της δημοτικής επιχείρησης.

Ξεκαθάρισε ότι το επίδομα θέσης που εισέπραττε αποδιδόταν και στους προηγούμενους προέδρους της ΚΕΔΗΣ. Η κ. Παλάζη δε θέλησε να αποκαλύψει το συνολικό ποσό που έχει καταλογισθεί επικαλούμενη τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων και κάλεσε όποιον έχει έννομο συμφέρον να ζητήσει το σχετικό πόρισμα.

Το ζήτημα αναδείχθηκε όταν δημόσιοι ελεγκτές έκριναν σε πόρισμά τους πως δεν θα έπρεπε η πρόεδρος και οι 11 υπαλληλοι να εισπράττουν το συγκεκριμένο επίδομα. Η κ. Παλάζη ανέφερε ότι το επίδομα που της αποδιδόταν ανέρχονταν σε 450 ευρώ μηνιαίως.

Ο έλεγχος που έγινε αφορά το 2020 και έχει ανατεθεί στη νομικό της ΚΕΔΗΣ να διερευνήσει εαν έχει και αναδρομική ισχύ. Δεν έχει αποφασιστεί, επίσης, εαν θα ασκηθούν ένδικα μέσα για την ανακοπή της απόφασης.

Το επίμαχο επίδομα διεκδίκησε και του επιδικάσθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Βασίλης Τερζής, για διάστημα τριών ετών που δεν το εισέπραττε καθώς με απόφαση της Επιτρόπου κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχε η προϋπόθεση των εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης. Πάντως, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο που λειτουργεί υπέρ της κ. Παλάζη.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ αποσαφήνισε ότι οι δημόσιοι ελεγκτές δε διαπίστωσαν δόλο καθώς σε αυτή την περίπτωση “θα έκαναν καταλογισμό σε όλους αυτούς που πήραν αυτές τις αποφάσεις, διοικητικό και δημοτικό συμβούλιο και δημοτική αρχή και παραπομπή στον εισαγγελέα”.

Η ΚΕΔΗΣ αντέκρουσε το αρχικό πόρισμα, προβάλλοντας τις αντιρρήσεις της, με πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο έθεσε και εις γνώση του Δήμου Σερρών, όπως δήλωσε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης.

Η κ. Παλάζη χαρακτήρισε την υπόθεση “δημοσιονομικό λάθος”, σημειώνοντας ότι πριν οριστικοποιηθεί το πόρισμα η ΚΕΔΗΣ είχε ήδη συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του.

Η δημοτική επιχείρηση έχει συμμορφωθεί απόλυτα, όπως υποστήριξε η πρόεδρός της και με μια σειρά διοικητικών ζητήματων που επισημάνθηκαν από τους ελεγκτές, σημειώνοντας ότι οι συστάσεις αφορούσαν θέματα που ανάγονται τουλάχιστον στην περασμένη 10ετία.

Τέλος, δημοσιοποίησε ότι διενεργείται προκαταρκτικός έλεγχος, μετά από εισαγγελική παραγγελία, για θέμα που δεν αφορά την ίδια προσωπικά αλλά και ούτε έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση της ΚΕΔΗΣ.

Updated: Διαγραφή της κ.Χρυσάνθης Παλάζη - Τσοχατζίδη από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων»

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Διαγραφή από την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ”
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΙΚΤΥΟ TV ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης διέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από σύσκεψη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» την κυρία Παλάζη από τον συνδυασμό, οπότε χάνει και την θέση της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ, παραμένει Δημοτική Σύμβουλος ανεξάρτητη.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 348 επισκέπτες