Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Στην 1η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11.01.2023) ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης στο πλαίσιο της συζήτησης για το μείζον θέμα σχετικά με τις Οικονομικές διαφορές της ΔΕΥΑΣ με το Δήμο Σερρών απευθυνόμενος στο σώμα αναφέρει με το στόμφο που τον διακρίνει, τις τρεις κόκκινες γραμμές που υπάρχουν για τη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση: «Τρείς κόκκινες γραμμές οι οποίες θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. 1η γραμμή καμία αύξηση στην τιμή του νερού. 2η κόκκινη γραμμή.. η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ αυτή που διαρκεί πολλά χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ…και 3η δέσμευση (κόκκινη γραμμή) η ΔΕΥΑΣ θα παραμείνει όρθια και θα στηριχτεί από το Δήμο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο Νόμος.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η 2η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ (26.01.2023) στην οποία ο Πρόεδρος της κ. Α. Χαλκιόπολος σύμφωνα με πρακτικά (ΑΔΑ:ΨΞΠ00ΡΣΜ-ΩΚΩ) παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στην δέσμευση του Δημάρχου για επίλυση του θέματος ως και το τέλος Φεβρουαρίου 2023, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Σερρών μέσα από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, θα ενισχύσει άμεσα τον ΟΠΑΚΠΑ ώστε να υπάρξει άμεση καταβολή 665.544,81€. Συγχρόνως ζητά από το Δ.Σ. παρά το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία να υποβάλλει σχετικούς βεβαιωτικούς καταλόγους προς τη Δ.Ο.Υ. Σερρών για είσπραξη, να αναβάλλει την λήψη απόφασης ως και τις 28/02/2023 ημερομηνία κατά την οποία ο Δήμαρχος Σερρών ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ, και εφόσον μέχρι τότε ο Δήμος Σερρών δεν κατορθώσει να καταβάλλει τα οφειλόμενα να κινηθεί η διαδικασία για είσπραξη αυτών, όπως αναφέρεται μέσω Δ.Ο.Υ. ή και με έκδοση διαταγής πληρωμής.

Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός Σίρλει Μακ Λέιν είχε πει κάτοτε: «Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος, είτε μεθυσμένος, είτε υποψήφιος σε εκλογές.

Στο Δήμο Σερρών θα μπορούσαμε άνετα να υποστηρίξουμε μιας και αληθεύει, ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάπου που είναι μαλωμένος με την αλήθεια, ερωτευμένος με την εξουσία και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

Όσο δεν μιλάς, εξουσιάζεις τη λέξη, αλλά μόλις φύγει από το στόμα σου, εξουσιάζει αυτή.

Και στις κόκκινες γραμμές (σήμερα ας μείνουμε στη 2η) του Δημάρχου Σερρών κ. Α. Χρυσάφη, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μιας και έφθασε ήδη ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ.

Φθάσαμε στο σημείο η ΔΕΥΑΣ μιας και εκείνη η δήλωση του κ. Α. Χρυσάφη «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ» δηλαδή να πούμε καμία ιστορία να περάσει η ώρα, να έχει προχωρήσει σε διαταγή πληρωμής.

Και το ερώτημα είναι δεν ήξερε τις υπηρεσιακές διαδικασίες. Ανεπίτρεπτο. Αισίως διανύει το 4ο έτος της θητείας του. Να γνώριζε και δια της κατηγορηματικής δήλωσής του να ήθελε να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Άγνωστες οι βουλές του.

Σήμερα όμως σύμφωνα με το Πρακτικό 17ο έτους 2023 της Οικονομικής Επιτροπής (31 Μαρτίου 2023, ΑΔΑ:ΨΡ85Ω10-ΧΙΔ) τρέχει η απόφαση/διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών για την καταβολή στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) από το Δήμο Σερρών ποσού 2.536.395,98€ και για το λόγο αυτό προχώρησε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ποιος θα παραμείνει όρθιος;

Εξελίσσεται μια διαδικασία διαταγής πληρωμής σε βάρος του Δήμου Σερρών, ενός ποσού που πιθανά ξεπερνά τα άμεσα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Σερρών και το ερωτήματα είναι πολλά. Θα δώσει εντολή ο Δήμαρχος Σερρών να ασκηθούν τα ένδικα μέσα, δηλαδή οι τρόποι άμυνας κατά της διαταγής πληρωμής που είναι η ανακοπή και τα ασφαλιστικά μέτρα και αν όχι γιατί. Ποια είναι η άποψη του Δήμου Σερρών και των υπηρεσιακών παραγόντων. Όλοι γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος πλειστηριασμού απομακρύνεται με την άσκηση ανακοπής και ασφαλιστικών μέτρων.

Επιβάλλεται να τους υπενθυμίσουμε:

1. Τι θέλει ο πολίτης από μια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Καλής ποιότητα πόσιμο νερό, αξιοπρεπείς συνθήκες και ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων. Να είναι οικονομικά υγιής. Ικανοποιημένο το εκεί προσωπικό. Μακρόπνοα επενδυτικά και ασφαλή σχέδια. Και εξίσου σημαντικό με κάθε νόμιμο τρόπο να προασπίσει τη λειτουργία και την ανταποδοτικότητά της στα πλαίσια της κοινωφελούς έργου που παράγει.

2 .Τι θέλει ο πολίτης από μια Δημοτική Αρχή

Να αποσαφηνίσει επιτέλους με ποιους είναι.
Είναι εκείνοι που πληρώνουν αγόγγυστα τα χρήματα που τους ζητάει η επιχείρηση.
Εκείνοι που ξοδεύουν νερό χωρίς να πληρώνουν και συνεχίζουν να υδροδοτούνται συσσωρεύοντας χρέη. Να σεβαστεί τα ανταποδοτικά χρήματα των δημοτών.
Εκείνοι που γεμίζουν τη διοίκηση με αιτήματα για χάρες πάσης φύσεως.
Και εκείνοι που πρέπει να αναλάβουν δράση γνωρίζοντας ότι οι πόροι κάθε ΔΕΥΑ προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης-αποχέτευσης.

 

Νίκος ΚουφοτόληςΔιαβάστε επίσης: