Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Πλατεία Ελευθερίας! Σημείο αναφοράς για τους Σερραίους πολίτες, τόπος συνάντησης στις συνεννοήσεις μας, χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά κυρίαρχα «πλατύς», ανοιχτός χώρος για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους επισκέπτες, για όλους μας, που θέλουμε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό κλοιό των διαμερισμάτων που μένουμε.

Οι πλατείες συνήθως έχουν πράσινο, έχουν σιντριβάνι κι έχουν πολλά παγκάκια να ξαποσταίνουν οι περαστικοί, να συζητούν οι ηλικιωμένοι, να κάθονται οι γονείς που έβγαλαν τα παιδιά τους βόλτα.

Όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα ίσως έλαβαν υπόψιν τους ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών για να αλλάξουν την κανονιστική, που ισχύει για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στο εσωτερικό της πλατείας Ελευθερίας.

Δηλαδή και στην ουσία, επιχειρείται η «απελευθέρωση» του πάνω μέρους της πλατείας Ελευθερίας, που χρόνια τώρα ήταν κατειλημμένος από τραπεζοκαθίσματα και παραπήγματα ιδιωτών.

Άλλωστε στις προεκλογικές εξαγγελίες η παράταξη του κ.Χρυσάφη το είχε ψηλά στις προτεραιότητές της: «Μια μεγαλύτερη πλατεία, διαμπερής και ανοιχτή στους πολίτες της».

Το εν λόγω θέμα ήθελε μεγάλη προετοιμασία, αφού για να αλλάξει η κανονιστική που ισχύει μέχρι και σήμερα προηγήθηκαν τα στάδια της Επιτροπής Διαβούλευσης και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. «Δεν εκλεγήκαμε για να κάνουμε διαχείριση του πολιτικού χρόνου αλλά εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στους Σερραίους και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας», τόνισαν στις δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Μισιρλής.

Επιτέλους, η πλατεία Ελευθερίας θα σταθεί στο ύψος του ονόματός της. Θα γίνει «πλατεία» του καθενός από εμάς , μια πλατεία για όλους!

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 361 επισκέπτες