Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκαν σε αρκετά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης Σερρών τοπόσημα. Στηρίζονται πάνω σε ωραίες, αλουμινένιες βάσεις και είναι γραμμένες σε ελληνικά και αγγλικά σύντομες περιγραφές με φωτογραφία αλλά και με QR Code!


Έτσι, ο επισκέπτης της πόλης μπορεί με το κινητό του τηλέφωνο να μπει μέσω του QR Code (σσ Quick Response) και να πάρει πληροφορίες σε πρώτο χρόνο. Όλα αυτά είναι ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιεί το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Σερρών με επικεφαλής τον Γιώργο Αραπάκη.

Επίσης, στο Διαδίκτυο στήθηκε και το νέο site, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν και να πληροφορηθούν σχετικά.

Στόχος είναι η δομημένη προβολή όλων των σημείων της πόλης των Σερρών, που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον και χρήζουν αναφοράς. Είναι ένα βοήθημα, ένα χρήσιμο εργαλείο στον επισκέπτη για να γνωρίσει τα σημεία, που έχουν τουριστικό, ιστορικό, λαογραφικό και όποιο άλλο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά κτίσματα συνθέτουν σήμερα την ιδιαίτερη εικόνα της πόλης, φέροντας ανεξίτηλο το σημάδι της ιστορίας. Και όλα αυτά είναι στοιχεία που ξεκάθαρα δηλώνουν εξωστρέφεια, που πολύ ορθά κάνει ο Δήμος Σερρών για να προσελκύσει επισκέπτες.

Στην πόλη μας έχουμε ομορφιές και σημεία, τα οποία για χρόνια έμεναν στην αφάνεια. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τα προβάλλουμε για να κινήσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών κι όχι μόνο.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 495 επισκέπτες