Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Π.Ε Σερρών. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεκίνησε με το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Στην Π.Ε Σερρών υπάρχουν 472 εκλογικά τμήματα στα οποία οι Σερραίοι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ τρία είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών στο 19ο Δημοτικό σχολείο Σερρών.

Στο Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας υπάρχει ένα εκλογικό Τμήμα όπου αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα συνολικά 345 άτομα (κρατούμενοι και υπάλληλοι).

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται στους 221.143 ενώ και 2825 Σερραίοι που μένουν σε άλλες πόλεις της χώρας και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από την πόλη που διαμένουν σε οχτώ αμιγή και τρία μεικτά τμήματα.

Εγκαίρως έγινε η παραλαβή του υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους μαζί με τα tablet διότι μέσω αυτών θα γίνεται ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως πιλοτικά εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και τώρα καθιερώνεται. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Δυσκολία πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα – Βγαίνουν έξω οι δικαστικοί αντιπρόσωποί

Δυσκολεύονται άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα να φτάσουν στην κάλπη όπως και άτομα με ειδικές ανάγκες – όπου δεν υπάρχει ειδικός αναβατήρας πρόσβασης -με αποτέλεσμα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να βγαίνουν στην αυλή του εκλογικού τμήματος για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά για να φτάσουν στο παραβάν.

Ο 85χρονος Ιωάννης Τσαβλίδης έφτασε νωρίς το πρωί για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών αλλά λόγω των σκαλιών δεν μπόρεσε να φτάσει στο παραβάν, όπως και η ηλικιωμένη κυρία με κινητικά προβλήματα. Και στις δύο περιπτώσεις μόλις ενημερώθηκε ο δικαστικός εκπρόσωπος έσπευσε να βγει στην αυλή για να γίνει η απαιτούμενη διαδικασία.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 440 επισκέπτες