Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει τραυματία και την πυροσβεστική να προχωρά στην απεγκλώβιση μιας γυναίκας από τον δεύτερο όροφο με τη χρήση οχήματος και σκάλας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς-διάσωσης με την κωδική ονομασία Εστία 2023 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις εταιρίας στη βιομηχανική περιοχή Σερρών.

Την άσκηση πραγματοποίησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών με συνεργασία της Αστυνομίας, της τροχαίας, του ΕΚΑΒ και της πολιτικής προστασίας του Δήμου Σερρών και της Αντιπεριφέρειας Σερρών.

«Η υπηρεσία μας βρίσκεται κάθε μέρα σε εγρήγορση, ο αγώνας μας είναι καθημερινός, όμως μέσα από αυτές τις ασκήσεις αποδεικνύεται η υψηλή κατάρτιση του προσωπικού και η ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται καθημερινά», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών, Νίκος Παπαδόπουλος, που συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της άσκησης και την επιχείρηση που είχε συμμετοχή σε αυτήν.

Στη άσκηση συμμετείχαν δύο υδροφόρα οχήματα, το διασωστικό όχημα, το βραχιονοφόρο όχημα της Π.Υ. Σερρών με 16 ασκούμενους πυροσβέστες ενώ υπήρξε ενίσχυση και από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σιδηροκάστρου.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης: εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο της αποθήκης, έγινε μια πρώτη προσπάθεια κατάσβεσης από τα μέσα της εταιρίας, στη συνέχεια έφτασε η πυροσβεστική, έγινε διάσωση από το χώρο του χημείου ενός εργαζομένου ο οποίος από τον καπνό είχε χάσει τις αισθήσεις του και μιας εργαζόμενης από το δεύτερο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρίας.

«Ήταν σύντομη όλη η διαδικασία. Πραγματικά μας εξέπληξε ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών και όλων όσοι συμμετείχαν στην άσκηση. Νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς μετά από αυτό» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Κώστας Παπαναγιώτου. 

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 219 επισκέπτες