Σέρρες: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο από τη Βουλγαρία – Σώθηκαν οι επιβάτες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα...

Ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών στην Π.Ε. Σερρών

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις επτά το πρωί η...

«Άδειασε» την Χρ. Παλάζη ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης: Πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη συγκέντρωση και στην πορεία την Πέμπτη 16/3 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 το πρωί,  με κεντρικό σύνθημα: «Αυτό το έγκλημα δε θα ξεχαστεί», ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να αποκαλυφθούν και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους.

Χωρίς καθόλου συνθήματα, αλλά με πανό, πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στα χέρια οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα, θέλησαν με να εκφράσουν την οργή τους για το τραγικό δυστύχημα και παράλληλα να καταθέσουν το αίτημά τους αφενός για την απόδοση ευθυνών και αφετέρου για την  λήψη μέτρων ώστε  να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έγινε από τα Σωματεία του Ν. Σερρών, Εργατών επεξεργασίας μετάλλου, Εργαζομένων επεξεργασίας απορριμμάτων, Συναταξιούχων ΙΚΑ,  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών ΔΙΠΑΕ, Σύλλογος κινητικά Αναπήρων, και Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Δυναμική η πορεία Εργατικού Κέντρου – ΑΔΕΔΥ Σερρών

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο με ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων του δυστυχήματος, ακολούθησε μια σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ν.Σερρών Άλκη Απιδόπουλου και αμέσως μετά ξεκίνησε μια μεγάλη σε μήκος πορεία στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Οι Πρόεδροι των δύο συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στη δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Με το κοινό τους κείμενο ,μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

  1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
  2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ  ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
  6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
  7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
  8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ Ρεπορτάζ: Δ. Γιαννακίδου, Θ. Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: