Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού και τίθεται σε αμφισβήτηση το μέλλον των εργαζομένων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των εργαζομένων ο κ. Αθανάσιος Θεοδωρίδης είπε πως ξεκίνησε η αντίδραση των εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα με στάση εργασίας και υπήρχε διάχυτη η πληροφορία πως μετά από μεγάλη αντίδραση και άλλων επαγγελματικών κλάδων και φορέων πανελλαδικά , η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε απόσυρση του. Όμως χθες η Ομοσπονδία τους ενημέρωσε πως δεν θα γίνει απόσυρσή του και κατόπιν αυτού σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου.

«Η ΡΑΕ (Ρυθμστική Αρχή Ενέργειας) μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και αναλαμβάνει την αρμοδιότητα ελέγχου των υπηρεσιών υδάτων και αποβλήτων» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης υποστηρίζοντας « θα υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο παντού, ουσιαστικά μη επιτρέποντας στους δήμους, όπως σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει, να διατηρούν για χρόνια σταθερή την τιμή του νερού ή και να την μειώνουν ακόμη» σημειώνοντας πως στο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και οι συγχωνεύσεις όλων των ΔΕΥΑ, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε πως θα πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας ενός αγαθού κοινής ωφελείας, όπως είναι το νερό, και ανέφερε πως κινητοποιήσεις γίνονται πανελλαδικά και θα συνεχίσουν να γίνονται ενώ για τη μορφή και τη διάρκειά τους θα αποφασίσουν με την Ομοσπονδία τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 495 επισκέπτες