Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Την επιθυμία τους να εμβολιαστούν εξέφρασαν τις τελευταίες μέρες πολλές έγκυες γυναίκες μετά το τραγικό γεγονός με το θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου.

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο επικεφαλής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών και διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών Δημήτρης Μπαλαξής. Ο κ. Μπαλαξής είπε: «Όντως υπάρχει μια επιφυλακτικότητα όσον αφορά τον εμβολιασμό των εγκύων. Βεβαίως, η οδηγία που πήραμε από την Ένωση Μαιευτήρων γυναικολόγων Ελλάδος ήταν αρχές Μαΐου. Δηλαδή, δεν έχουμε πολύ καιρό την οδηγία. Από εκεί και μετά αρχίσαμε να ενημερώνουμε και να συμβουλεύουμε τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο. Δεν το κάνουν πάρα πολλές. Τελευταία όμως μετά την ενημέρωση, ίσως και με το τραγικό γεγονός που είχαμε στις Σέρρες βλέπω ότι υπάρχει μια αύξηση του ενδιαφέροντος. Ως νοσοκομείο κι εγώ ως επικεφαλής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης, έχουμε τυπώσει μια αφίσα κι έχουμε ένα φυλλάδιο οδηγιών που το μοιράζουμε στις έγκυες γυναίκες για την καλύτερη ενημέρωση και για να τις πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Βέβαια, παράλληλα και πριν από αυτά υπήρχε οδηγία και δική μου και στους συνεργάτες μου να ενημερώνονται όλες οι έγκυες γυναίκες που έρχονται ότι μπορούν και πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

Για το ποσοστό των εγκύων γυναικών που δεν εμβολιάστηκαν:

«Δεν έχουμε ακόμη επίσημα στοιχεία. Εμβολιάζονται έγκυες γυναίκες αλλά όχι η πλειονότητα. Πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ευαισθητοποιηθούν και να το κάνουν. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι χθες και προχθές δέχθηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα εγκύων γυναικών που τις παρακολουθώ για να πάρουν οδηγίες για να κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί το ποσοστό. Και το τραγικό γεγονός με το θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου στις Σέρρες ταρακούνησε τις έγκυες γυναίκες. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των εγκύων γυναικών:

«Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εμβολιάζονται. Έχουν παραπάνω λόγους να εμβολιάζονται διότι η έγκυος γυναίκα φιλοξενεί ένα ξένο κατά το ήμισυ οργανισμό άρα πέφτει το ανοσοποιητικό σύστημα, ελαττώνετε η δράση του για να μην απορρίψει το φιλοξενούμενο έμβρυο. Τα μισά στοιχεία, τα οποίου είναι από τον άνδρα της, είναι ξένα προς τον οργανισμό της στοιχεία. Άρα έχει ακόμα παραπάνω λόγους για να εμβολιαστεί. Κινδυνεύει πάνω από τρεις φορές από ότι μία γυναίκα στην ηλικία της που δεν κυοφορεί αν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Άρα επιβάλλεται να εμβολιαστεί».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 255 επισκέπτες