«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση τουλάχιστον δύο ιατρών ειδικότητας καρδιολόγου και γενικής ιατρικής προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών βρίσκεται η ιατρική υπηρεσία του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, καθώς με το υπάρχον προσωπικό δε μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.
«Διαθέτουμε τέσσερις ειδικούς ιατρούς και κανέναν ειδικευόμενο» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής, υπογραμμίζοντας τα συνεχή αιτήματα που έχει υποβάλει για την κάλυψη των θέσεων στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δε βγαίνει το πρόγραμμα των εφημεριών και να βρεθεί άμεση λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τη μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, κάτι που είχε γίνει το περασμένο φθινόπωρο για την κάλυψη των αναγκών λόγω πανδημίας, προκαλώντας, μάλιστα, την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.
«Ας γίνει ανακατανομή προσωπικού. Υπάρχουν λύσεις. Ας μπουν προτεραιότητες και ας πει επιτέλους η υγειονομική Περιφέρεια ποιο είναι πιο σημαντικό: η στελέχωση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό που πλεονάζει ή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου;» αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλαξής.

Όσον αφορά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Μπαλαξής διαβεβαίωσε για την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών του, παρά την υποστελέχωσή του. «Οι Σερραίοι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε και κάτω από δύσκολες συνθήκες» τόνισε ο κ. Μπαλαξής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την αδυναμία εξυπηρέτησης των χρόνιων περιστατικών, καθώς λόγω της πανδημίας, αυξάνει η λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 473 επισκέπτες