810 νέα κρούσματα στις Σέρρες την τελευταία εβδομάδα

Την τελευταία εβδομάδα αναφοράς από 19...

Φωτιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στις Σέρρες - Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής

Μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της Πυροσβεστικής...

Κ. Πιερρακάκης από Σέρρες: «Θα διατεθούν 5 εκατ. στο νομό για το πρόγραμμα «έξυπνες πόλεις»

Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά στο Νομό Σερρών, τα 2,3 από αυτά στο Δήμο Σερρών, για το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στις Σέρρες.


serreslife

«Ο κ. Σαμαράς σε μια νύχτα από αντιμνημονιακός και… αναμάρτητος, έγινε μνημονιακός». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Ρένα Δούρου έδωσε το περίγραμμα του αντιπολιτευτικού λόγου που χρησιμοποίησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Σέρρες την Κυριακή. Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στο νομό Σερρών, η κυρία Δούρου συνοδευόμενη από την βουλευτή Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή και κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε δήμους του Νομού, το εργατικό κέντρο και το νοσοκομείο, αναπτύσσοντας τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συζητώντας τα προβλήματα που απασχολούν τους Σερραίους.


«Ο σκοπός όλων των συναντήσεων», τόνισε η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι να γίνει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες», ενώ πρόσθεσε ότι «η Αριστερά δεν έκανε ποτέ πολιτική, βασιζόμενη σε δημοφιλίες».
«Θα ευχόμασταν να μην είχαμε δικαιωθεί, όταν κανείς δεν μας άκουγε», είπε με νόημα, εξηγώντας: «Τότε θα σήμαινε, είτε ότι λεφτά υπήρχαν, είτε ότι η μνημονιακή πολιτική απέδωσε».

Η πρόταση

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των πολιτών, η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εμείς μιλάμε για περιουσιολόγιο, όχι μόνο για καταθέσεις. Για γαίες, ακόμη και για ακριβούς πίνακες. Ως κυβέρνηση, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδικίες».
Εξηγώντας, έφερε το εξής χαρακτηριστικό παράδειγμα: «αν κάποιος έχει ένα δυαράκι, αλλά ακόμα και δέκα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, φορολογείται λιγότερο από κάποιον που έχει πάρει από τους γονείς του ένα ακίνητο μεγάλης αντικειμενικής αξίας, ακόμη κι αν ο τελευταίος είναι άνεργος. Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί».
Πρόσθεσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην πρώτη γραμμή των προγραμματικών του θέσεων, το ενδιαφέρον για τους μακροχρόνια άνεργους, μέσης ηλικίας.

Για τα αντιπλημμυρικά

Αναφερόμενη στο επίκαιρο θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού Σερρών, η κυρία Δούρου σημείωσε ότι «στην Ελλάδα του 2013, οι γέροντες και οι γερόντισσες κινδυνεύουν να τους πάρει το νερό, γιατί το κράτος δεν έχει εξασφαλίσει την προστασία τους. Δεν έχει εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους».
«Επεξεργαζόμαστε», κατέληξε, «το πρόγραμμα που θα βάλει τη χώρα σε άλλο μονοπάτι».

Στο νοσοκομείο

Κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Σερρών, η κυρία Δούρου συναντήθηκε με τη διοίκηση,  όπως επίσης και με τον σύλλογο εργαζομένων από τους οποίους και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του και  τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.
Όπως τόνισε τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι περίπου κοινά σε όλα τα νοσοκομεία, υποστηρίζοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι μια διαφορετική κυβερνητική αντιμετώπιση.
Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν ήταν και αυτό των απολύσεων γενικότερα στο δημόσιο όπως επίσης και το θέμα της δημιουργίας παραρτήματος ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο Σερρών.
Η κυρία Δούρου δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Αθήνα, όλα τα ζητήματα που της τέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: