Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η Σερραϊκή Βιομηχανία επίπλων γραφείου ΔΡΟΜΕΑΣ αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Σέρρες, την Πέμπτη το πρωί.

Τον Πρωθυπουργό στις Σέρρες υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής και οι Σερραίοι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης .

Στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ξενάγησε τον πρωθυπουργό, ο ιδιοκτήτης Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για την πορεία και τα σχέδια της βιομηχανίας και συνομίλησε και με τους εργαζόμενους.

K. Mητσοτάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους – Στόχος μας η μείωση της ανεργίας και οι καλύτεροι μισθοί

Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση που δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους και σε αυτό θα στέκεται πάντα πάρα πολύ η κυβέρνηση όχι μόνο με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση της φορολογίας αλλά και με διαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις να στηρίζουν το προσωπικό τους να το επιμορφώνουν, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της εταιρείας Κατασκευής Επίπλων Γραφείου ΔΡΟΜΕΑΣ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες αλλά και σε έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι μία επιχείρηση που εκφράζει, ενσαρκώνει το όραμά μας για την ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία καινοτομεί, παράγει και εξάγει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ και υπογράμμισε:
«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση η οποία δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους. Kαι σε αυτό είναι κάτι στο οποίο θα στεκόμαστε πάντα, πάρα πολύ ως κυβέρνηση. Όχι μόνο με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση της φορολογίας, αλλά και με διαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις να στηρίζουν το προσωπικό τους, να το επιμορφώνουν, να μπορούν συνέχεια επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προχωράνε μαζί χέρι-χέρι.

Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το έχετε κάνει πράξη και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με ακόμα μεγαλύτερη ορμή σε αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνησή μας θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης «όταν ήρθαμε στα πράγματα πριν από 3 χρόνια, ήταν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα, αλλά θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται χωρίς τον ιδιωτικό τομέα και αν δεν υπάρχει ένα κατάλληλο πλαίσιο το οποίο να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύουν, να μπορούμε να τους μειώσουμε τη φορολογία, να τους διευκολύνουμε με θέματα όπως το κόστος ρεύματος, να απλοποιήσουμε τις αδειοδοτήσεις, τότε επιχειρηματική άνθηση δεν θα υπάρχει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον Πρόεδρό της, Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου και τον γιο του Κώστα Παπαπαναγιώτου και είδε από κοντά τα κυριότερα στάδια της επεξεργασίας.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού αποτυπώνει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τη βιομηχανία, η οποία είναι βασικός πυλώνας στην οικονομία και την ανάπτυξη για κάθε χώρα. «Τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησής σας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την προσωπική σας συγκρότηση και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου.

Από τότε που ιδρύθηκε, η ΔΡΟΜΕΑΣ έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, δημιουργώντας 6 αυτοτελείς μονάδες μεταποίησης για το ξύλο, τον χάλυβα, τη χύτευση αλουμινίου, τη χύτευση πλαστικού, την κατασκευή καλουπιών, και την παραγωγή καθισμάτων κι έχει πολύ σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία “Κορυφή”

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και τη γαλακτοβιομηχανία “Κορυφή” που βρίσκεται στις Σέρρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά από μέτρα όπως είναι: η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Χαρακτήρισε την “Κορυφή” δυναμική και εξαγωγική επιχείρηση λέγοντας ότι τα προϊόντα της κατακτούν αγορές του εξωτερικού.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν, στην επίσκεψή του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού στην πόλη των Σερρών

Θερμή ήταν η υποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Απλοί πολίτες έσπευσαν να τον χαιρετίσουν αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο κ. Μητσοτάκης δεν χάλαγε το χατίρι ούτε σε μικρά παιδιά που του ζητούσαν να βγουν ομαδικές selfie.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε μπροστά από το Δημαρχείο ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης. Ο Δήμαρχος Σερρών του δώρισε μία φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο σε παιδική ηλικία με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κ. Χρυσάφης προσέφερε στον πρωθυπουργό και το έμβλημα του Δήμου Σερρών.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός κατηφόρισε στην Λεωφόρο Κων. Καραμανλή και δεν σταμάτησε να συνομιλεί με πολίτες που έσπευδαν να τον χαιρετίσουν.

Στο καφέ 1800 έκανε μια μικρή στάση όπου και συνομίλησε με πολίτες και στην συνέχεια αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Εφημερίδα η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης: